Головний “Привид Києва” загинув в бою над Чорним морем – сьогодні його поховають у Бучі

0 коментарів 28188 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Під час повітряного бою над Чорним морем загинув полковник Збройних сил України Михайло Матюшенко із позивним “Дід”. Військовий льотчик з Бучі керував багатьма типами військових та цивільних літаків, служив у різних військових частинах, до війни працював керівником однієї з українських авіакомпаній. Полковник також відомий тим, що саме він очолював “Привидів Києва”, які стали легендарними на початку війни.


Про це повідомив міський голова Бучі Анатолій Федорук.

Михайло Матюшенко загинув ще 26 червня, його тіло довго шукали і тільки вчора, 2 жовтня, його привезли додому у Бучу.

“Свій безцінний досвід роботи Михайло Матюшенко – позивний «Дід» – передавав молодшому поколінню. І лише тепер ми маємо право розказати правду: «Привид Києва» очолював льотчик з Бучі. Із приходом полковника Матюшенка до керівництва 40 бригада тактичної авіації не зазнавала втрат у повітрі. А значить, всі пілоти із «Київських привидів» поверталися живими. «В одну із ночей Дід кинувся у повітряний бій на Л-39, імітуючи атаку МіГ-29 на пару Су-30. І що ви думаєте? Вони відступили!», – згадують один з епізодів побратими. Згодом він прийняв рішення посилити південний та східний фронти: «Коли Дід дізнався про безповоротні втрати підготовлених екіпажів бомбардувальників, рішення було прийнято. Так почалася нова операція». Для Михайла Матюшенка це була остання місія. Він не повернувся з чергового вильоту, і його довго шукали. Сьогодні (2 жовтня – ред.) він їде додому, в Бучу”, – написав мер Бучі у Facebook.

Прощання з героєм відбудеться сьогодні, 3 жовтня, о 14 годині, на Алеї Героїв у Бучі –на цвинтарі по вулиці Депутатській, 1.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x