Facebook масово блокує одеситів за вірші Шевченка через слово “москаль”

0 коментарів 33642 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Соціальна мережа Facebook масово блокує одеситів за вірші Тараса Шевченка із поеми “Катерина”. Мовою ненависті вважають слово “москаль”, яке використовув автор. Акаунти тих хто постить вірш, блокують.


Флешмоб на підтримку Шевченка стартував кілька днів тому після того, як платформа заблокувала пост солістки Оперного театру Катерини Бурдік, яка опублікувала уривок із прем’єри, де звучали слова:

«Кохайтеся, чорнобриві
Та й не з москалями
Бо москалі – чужі люде
Роблять лихо з вами!».

Після цього багато одесити висловили протест Фейсбуку та Марку Цукербергу, розмістивши ці рядки у своїх акаунтах. Більшість учасників акції отримали блокування за вірші Шевченка через слово “москаль”, яке Фейсбук досі вважає мовою ненависті. Мабуть, Цукерберг не дозволяє ненавидіти росіян, бо не в курсі, яку жорстокість, безчинства та горе вони принесли Україні.

Фейсбук зобов’язаний розуміти, що в контексті літературного твору блокування не повинно мати місце. Наприклад, згідно з правилами соцмережі, публікувати оголені фото не можна, але оголені статуї або малюнки оголених людей можна – оскільки це вже витвір мистецтва.

Facebook масово блокує одеситів за вірші Шевченка через слово “москаль”

Facebook масово блокує одеситів за вірші Шевченка через слово “москаль”

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x