Болградське управління Держпродспоживслужби попереджає про можливу наявнiсть у магазинах небезпечної риби

1 коментар 46980 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Болградське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області попереджає про можливу наявнiсть у магазинах небезпечної риби – тунця, у якому виявили гістамін. 


Повідомляється, що попадаючи в організм людини гістамін починає діяти як нейромедіатор та судинорозширювальний засіб, викликаючи: головний біль, гіпотонію, серцебиття, напади астми, набряки, проблеми при ковтанні, блювання, діарею, бронхоспазм.

Держпродспоживслужба отримала листа від системи швидкого реагування по харчових продуктах. В ньому йдеться про надходження повідомлень щодо харчового захворювання, спричиненого гістаміном, внаслідок споживання тунця від одного й того ж постачальника. Тунець експортувався з Іспанії (експортер: Frime S.A.U., Spain) в Україну (імпортер: ТОВ “Одісей Люкс”, вул. Київська 19-А, м. Вишневе, Київська область, 08132).

Операторів ринку просять повідомити Держпродспожівслужбу у разі виявлення такої продукції. Контакти: Одеса, 7-а Пересипська, 6. (048) 716-13-01.

Також споживачів попереджають щодо можливості обігу та реалізації вищезазначеної продукції.

Зазначимо, що риба входить до топ-14 найсильніших харчових алергенів. Якщо рибу не зберігати у належних умовах, у ній утворюються продукти розкладання: органічні кислоти, альдегіди, кетони, спирти, сульфіди та біогенні аміни – інакше гістаміни. Як зазначають вчені Університету Терамо в Італії, тунець – найнебезпечніша риба в цьому плані, тому що тунець хижак: він отримує додатковий гістамін, коли харчується іншими рибами.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

отдайте ея мне, жадины, а то на одних рюССких щщах мне много не пробZдеть:(((((

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x