Більше ніяких «Хабаровска», «Оренбурга» та «Иваново»: УДП позбавляється радянських назв суден

4 коментаря 35640 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


 В серпні поточного року УДП анонсувало процес перейменування флоту, у зв’язку з тим, що майже всі транспортні судна отримали назву ще за радянських часів. Частина з них – названа на честь російських міст та «видатних діячів» комуністичного режиму. Вивчивши та проаналізувавши всі пропозиції, у пароплавстві вирішили, що судна отримають назви українських населених пунктів, пов’язаних з судноплавством. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко, передає “Бессарабія INFORM”.


Крім того, перейменують судна, назви яких вказані російською.

“Ми зібрали різні пропозиції. Зійшлись на тому, що маємо обов’язково зберегти наші традиції – назви на честь капітанів, механіків та керівників Дунайського пароплавства залишаємо.
 Замість російських міст та «комсомольців» тепер будуть назви українських населених пунктів, пов’язаних з судноплавством. Це міста на Дніпрі, порти на узбережжі Чорноморського та Азовських морів. Особливо нам хотілося відзначити міста, які тимчасово окуповані ворогом. Маріуполь, Бердянськ, Феодосія – це все Україна!!! Наша країна – держава з потужними водними транспортними артеріями. Назви флоту УДП мають це символізувати і про це нагадувати, перш за все, на міжнародному рівні”, – зазначив керівник.
За словами Дмитра Москаленка, наразі співробітники УДП спільно з фахівцями Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України опрацьовують нові назви для того, щоб запобігти дублюванню.
“Вже є перші результати. Буксир «Хабаровск» стане «Маруіполем», «Иваново» – «Генічеськом», «Оренбург» – «Феодосією», «Антон Оника» – «Миколаївом», «Яков Батюк» – «Бердянськом», «Володимир Куриленко» – «Києвом», – підкреслив Москаленко.

Повний перелік нових назв обіцяють оприлюднити згодом.

guest

4 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

Ой, ну зачем так резко – дайте мне вазелину!:)))))

рубль
рубль
1 год назад

Да, уж….. поцы , особенно рогатые, с быдло-уклоном, явление временное:))) Однако, Хабаровск, Иваново, Оренбург……. , вот как-то, с СОВЕТАМИ – ну, совершенно не вяжутся:))))) с их исконными, старорежимными – (читаем ИМПЕРСКИМИ названиями!!!) Ну, если рога не принимают, сие написаное, то хотяб прочитайте « Капитанская дочь» – восстание Пугачева ….. там о Оренбуржских степях так же писано:)))))
Ой, блядЬ чертуганы – парнокопытные!
ЕБАНУТЫМ—— НЕТ ПОКОЯ!:))))
а уж, чертям – ЕБАНУТЫМ, так то особенно:)))))

рубль
рубль
1 год назад

Ну, как так-то: если солдат – бурят – Кобзон ему ТАК рад! Если солдат – якут – шоколадки + прокладки яму дают… Ну а если раССовый пид0р0СС – дык, ему фирменное НИХУЯ:(((((((

рубль
рубль
1 год назад

А, чет я читать раzyчил0сь – отвлекл0сь на бурят с якутами с их аппетитными прокладками-шоколадками:))))) Названия сии ,,имперския,, были присвоены судам при СССР – вот оно как вяжется-та!:))) Кстати, СССР был отличной махиной по утилизации в первую очередь рюсни… Лучше только Хаймарс и “пиво” еБалтика!!! Только если Хаймарс гасит сразу, “пиво” – немного погодя, то уж “советы” – самое подлое и коварное: процесс вырождения и угасания растянут на десятилетия и поколения, но… берег ужо видно:)))))

4
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x