Білгород-Дністровський район: працівники “швидкої” прийняли пологи на дому, а дорогою до лікарні рятували породіллю від кровотечі

0 коментарів 24570 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Працівники швидкої допомоги прийняли екстрені роди на дому породіллі в одному з сіл Білгород-Дністровського району, а дорогою до лікарні ще й врятували жінку від кровотечі. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Центр екстреної допомоги та медицини катастроф. 


Виклик до медиків надійшов від чоловіка про те, що у його дружини почалися перейми. На місце була оперативно доправлена бригада Білгород-Дністровської станції ЕМД у складі фельдшера Браткевича та водія Андрущенко. Через погані сільські дороги бригада доїхала на місце, не вклавшись в нормативи.

Коли медики дісталися адреси, фельдшер, завчасно підготувавшись, приготував все необхідне для прийому пологів на дому. Доки їхала «швидка», породіллю та її родичів в телефонному режимі консультували спеціалісти Диспетчерської.

Пологи розпочалися через декілька хвилин після прибуття працівників “швидкої”,  і вже о 12:15 на світ з’явилася здорова маленька дівчинка.

“За шкалою Апгар 8 балів, стан задовільний, пуповина була відсічена фельдшером на місці”, – звітують медики.

Білгород-Дністровський район: працівники "швидкої" прийняли пологи на дому, а дорогою до лікарні рятували породіллю від кровотечі

Одразу після пологів породіллю з немовлям загрузили в карету ШМД та почали рухатися до районного пологового будинку. Дорогою у жінки відкрилася кровотеча, але фельдшер невідкладно надав всю необхідну допомогу, і жінку та малечу у задовільному стані передали спеціалістам районної лікарні.

“Вітаємо родину із чудовим поповненням, бажаємо здоров’я матері та малечі! І звертаємося до вагітних жінок, які проживають на території Одещини: будь ласка, не наражайте себе та своїх дітей на небезпеку, обов’язково ставайте на облік, спостерігайте вагітність в медичному закладі і, за можливості, заздалегідь приїздіть до пологового, щоб малюк з’явився на світ під контролем профільних спеціалістів, де є все необхідне обладнання для порятунку життя. Ну якщо пологи застануть Вас удома, то наші спеціалісти Центру ЕМД та МК фахово та оперативно зможуть надати Вам медичну допомогу”, – звернулися у Центрі екстренної допомоги та медицини катастроф.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x