15 років як м’який вирок за держзраду отримав “Професор”, який працював на ФСБ та коригував ракетні удари по Одещині

4 коментаря 33345 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьгодні Приморський суд міста Одеси виніс вирок «Професору», який працював на ФСБ та коригував ракетні удари по Одещині. Фігурант визнав свою вину та пішов на співпрацю зі слідством, тому отримав м’який вирок – 15 років позбавлення волі. Засуджений заявив, що робив усе заради грошей – фактично отримав він лише 5000 гривень. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на одеські ЗМІ, які побували в залі судового засідання.


Нагадаємо, як раньше повідомляла БІ, на початку жовтня до суду було скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Одеси за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України). У Офісі генпрокурора повідомили, що після 24 лютого 2022 року чоловік був завербований представниками ФСБ та отримав псевдонім «Професор». Він збирав інформацію та зливав ворогу, також вербував жителів Одещини для подальшої співпраці з країною-агресором.

Ім’я засудженого – Юрій Толкачов. Чоловік співпрацював з ФСБ та за їх вказівкою знімав військові та цивільні об’єкти, а також вербував людей для коригування ударів. Після затримання Толкачов пішов на співпрацю зі слідством, дав свідчення щодо людей, які його схилили до співпраці та тих, яких він вже завербував.

Фігурант після затримання розкаявся та повідомив, що робив усе заради грошей. За словами Толкачова, йому заплатили лише 5 000 гривень.

“Я жив у хостелі, працював кравцем, але останнім часом з роботою було дуже погано, а за житло платити треба було”, — розповів у залі суда чоловік.

Толкачов усвідомлював, що коригував ракетні удари, а співробітники фсб йому обіцяли, що він піде на обмін і потрапить до росії.

«Я хотів переїхати ще 2014 року. У мене сестра живе в росії, але тоді хворіла мама і я не зміг її залишити. А потім просто не було грошей на переїзд», – пояснив Толкачов.

Оскільки обвинувачений визнав свою вину та пішов на співпрацю зі слідством, суд виніс м’який вирок у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

guest

4 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

ето нарушение свободы слова нада была простить и отпустить:)))))

Дима
Дима
1 год назад

Толкачову с его ориентацией в росию стрёмно было ехать. А тут не хватало денег на конфеты для мальчиков. И так совсем запутался педераст. Ему бы прямо к путину.. Ахахахх!!

рубль
рубль
1 год назад

И про « ЖИВОГО ЦАРЯ»!!! чего не написали?! Он же там был! Обязательно был! И еСчО :- « ПУТИН ВИНОВАТ!» — это же очевидно!, больше ж не-кому!

Да, черти винторогие?

рубль
рубль
1 год назад

Бррр. Опять ЖИВОЙ ЦАРb мне приснилси… Пойду потереблю антистресс – шоколадный джулюк – и обратно в койку:((((

4
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x