За 8 місяців поточного року портами Дунаю перевалено 3,4 млн тонн зернових

0 коментарів 20304 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За 8 місяців 2022 року портами Дунаю перевалено 3,4 мільйонів тонн зернових.


Про це повідомив начальник Одеської ОВА Максим Марченко у своєму звіті про 200 днів життя Одещини в умовах війни. В оприлюдненій ним інформації очільник регіону торкнувся зокрема питань економіки, аграрно-промислового комплексу, відновлення зруйнованих об’єктів, соціальної сфери, житлово-комунального господарства та освіти.

Окрему увагу Максим Марченко приділив питанню розвитку дунайських портів, яке, на думку регіональної влади, розширить експортні можливості України.

“Війна створила можливості для зростання у трьох портів у гирлі Дунаю – Ізмаїльського, Ренійського та Усть-Дунайського. Певний період це були єдині три порти з 13, які змогли повноцінно працювати. У мирний час на них припадало трохи менше ніж 5% експорту. Нами відпрацьовано і забезпечено стабільну роботу логістичних маршрутів відправлення зернових вантажів через порти Дунаю. Зазначу, що переробка вантажів через дунайські порти – Рені, Ізмаїл, Кілія зросла більше ніж у 2,6 рази, у тому числі експорт у 3,2 рази. За 8 місяців 2022 року портами Дунаю перевалено 3,4 млн тонн зернових”, – проінформував голова ОВА.

Він також нагадав про те, що було відкрито рух каналом гирла Бистре суднового ходу з річки Дунай до Чорного моря. Згідно останніх даних, станом на сьогодні 180 торговельних суден з українською аграрною продукцією пройшли каналом гирла Бистре (337 разом із Сулінським каналом).

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x