Влада Молдови заборонила авіакомпанії Air Moldova відновлювати рейси до москви

0 коментарів 24840 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Управління цивільної авіації Молдови заборонило авіакомпанії Air Moldova та іншим національним перевізникам відновлювати рейси до москви.


Про це повідомив віце-прем’єр Молдови Андрій Спину. За його словами, заборона введена «з метою забезпечення авіаційної безпеки».

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня Air Moldova оголосила, що з 1 жовтня відновить рейси між Кишиневом та москвою.

“Прийняте рішення є результатом численних звернень громадян Республіки Молдова, які бажають повернутися додому або возз’єднатися з сім’ями”, – заявила авіакомпанія.

Але, як виявилося, остаточного рішення на момент цієї заяви ще прийнято не було – до Управління цивільної авіації РМ було тільки подано на розгляд пропозицію авіакомпанії.

Спікер парламенту Молдови Ігор Гросу назвав заяву Air Moldova “маніпуляцією та дезінформацією”.

«Компанія, якою досі володіють кілька злочинців, маніпулює та дезінформує, щоб спровокувати неприємності та дестабілізувати ситуацію в країні. Для подібних новин немає жодних підстав», – сказав він.

До цього слід додати, що жителі Молдови в своїй більшості критично поставилися до перспективи відновлення авіасполучення між Кишинівом і москвою, вважаючи це зрадою европейским цінностей та загрозою національній безпеці.

У авіакомпанії “Air Moldova” на заборону польотів сьогодні відреагували так:

“Авіакомпанія Air Moldova не зможе забезпечити виконання раніше анонсованих рейсів за маршрутом Кишинів-Москва, заявлених з 01 жовтня. Продажі авіаквитків на Москву було припинено… Надалі авіакомпанія “Air Moldova” зв’яжеться з Органом Громадянської Авіації для вирішення ситуації щодо документів, на які посилається ця Директива (Операційна Директива №6 від 10.09.2022, видана Управлінням цивільної авіації Молдови – ред). У разі не вирішення цієї проблеми з Органом Громадянської Авіації, залишаємо за собою право звернутися до Суду”.

Як повідомлялося раніше, Молдова припинила авіасполучення з рф після російського вторгнення до України. Також польоти до росії зупинили країни Євросоюзу, США, Канада, Великобританія. У квітні 2022 року ЄС вніс «Аерофлот» та ще 20 російських авіакомпаній до списку небезпечних перевізників.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x