Взаємний обмін: Словенія передасть Україні десятки танків, а сама отримає вантажівки від Німеччини

0 коментарів 28836 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В цілях солідарності з українським народом та зміцнення оборонної співпраці між двома країнами зроблять символічний обмін технікою. Словенія передасть українським військовим 28 танків M-55 S. Натомість вона отримає від Німеччини 40 вантажівок. Про це повідомляє 24UR.


За даними видання, відповідну угоду підписали канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем’єр-міністр Словенії Роберт Голоб. Зазначається, що, згідно з угодою між країнами, німці передадуть словакам 35 важких вантажних машин та п’ять автоцистерн для води.

При цьому в офісі прем’єра Словенії зазначили, що угода була укладена у дусі солідарності з українським народом, який стикається з російською агресією, і що цей взаємний обмін також зміцнить оборонну співпрацю між двома країнами.

Зазначимо, що танки M-55 S призначені для знищення військ, бронетехніки та інших бойових машин супротивника. Він є покращеною варіацією танка Т-55, який перебував на озброєнні у Радянського Союзу.

Нагадаємо, раніше глава Міноборони Німеччини Крістіне Ламбрехт заявила , що її країна не передаватиме Україні основні бойові танки західного зразка безпосередньо, оскільки ще жодна країна не ухвалила такого рішення. Згодом міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав таке рішення Німеччини необґрунтованим.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x