Всіх на всіх: керівник ГУР розповів про підготовку нового обміну полоненими з Росією

0 коментарів 16929 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З РФ тривають перемовини щодо обміну “всіх на всіх”, розповів начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов під час зустрічі з представниками рідних та близьких українських військовополонених, повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.


За його словами, також йде робота з організації окремих обмінів, і “це тривалий та виснажливий процес”.

“Кирило Буданов наголосив, що Україна продовжує працювати над обмінами полонених, ця робота ніколи не припиняється. Зокрема, тривають перемовини щодо обміну “всіх на всіх”, – зазначили у штабі.

Нагадаємо, 21 вересня з російського полону були звільнені 215 українських воїнів на звинуваченого у держзраді проросійського нардепа й кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука. Разом з ним Україна також віддала ще 55 російських полонених.

Обмін полоненими між Україною і Росією проходив відразу в чотирьох державах.

З російського полону, зокрема, були звільнені п’ятеро командирів: заступник командира “Азова” Святослав Паламар (“Калина”), командир 12-ї бригади Нацгвардії Денис Шлега, командир “Азова” Денис Прокопенко (“Редіс”), старший офіцер “Азова” Олег Хоменко й командир 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський (“Волина”).

Пізніше віце-прем’єр міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що у полоні супротивника загалом знаходяться 2,5 тис. українців.

За відомостями російської сторони, полонених українців більше – понад 6 тис. осіб.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x