В Ізмаїлі чоловік отримав умовний термін за використання підробленого водійського посвідчення, яке він собі замовив через Фейсбук

0 коментарів 21060 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Ізмаїлі суд виніс вирок чоловіку, який замовив собі через соціальні мережі фіктивне водійське посвідчення, а потім користувався ним, незаконно керуючи транспортним засобом. Про це повідомляє ІА “Бессарабія INFORM”.


Як стало відомо з матеріалів суду, у жовтні 2021 року через невстановлений сайт Інтернет-мережі фігурант відшукав особу, яка пообіцяла йому за грошову винагороду виготовити підроблене посвідчення водія. Спілкування між зловмисниками проходило через повідомлення в соціальній мережі «Facebook». Замовник відправив підроблювачу свої анкетні дані, фотокартку з власним зображенням та зображенням підпису, які надалі було використано під час виготовлення “липових” водійських прав на його ім`я.

Готовий “документ” виконавець (особу якого досі встановлюють правоохоронні органи) відправив замовнику через пошту. За підроблене посвідчення водія, яке дає право особі керувати транспортними засобами категорії «А1», «А», «В1», «В», «С1», «С», «СЕ», клієнт заплатив 8 тисяч гривень. Своїми діями зловмисник вчинив кримінальний проступок, передбачений ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст.358 КК, а саме “Пособництво у підробленні посвідчення з метою використання його іншою особою”.

“Липовим” посвідченням чоловік користувався понад півроку. Допоки у червні 2022 року його не зупинили патрульні в Ізмаїлі на проспекті Незалежності (колишній Суворово) для перевірки документів, під час якої він пред’явив поліцейським ті саме підроблені водійські права. Тим сами він вчинив ще один кримінальний проступок, передбачений ч. 4 ст. 358 КК, а саме “Використання завідомо підробленого документа”.

Викритому правоохоронцями “недоводію” нічого не лишилось, окрім визнати свою причетність. Він погодився із усіма встановленими досудовим розслідуванням обставинами, надав згоду на розгляд обвинувального акта у спрощеному провадженні, а також беззаперечно визнав свою винуватість. За скоєне Ізмаїльській суд на минулому тижні призначив чоловікові покарання у вигляді обмеження волі на строк один рік, від якого його звільнили з випробуванням строком на один рік. У цей період йому необхідно періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x