Цивілізованому світу потрібен негайний захист від російської пропаганди

5 коментарів 14661 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Десятиліттями російська пропаганда транслює через усі доступні їй канали отруту та гній, отруюючи та заражаючи брехнею та маніпуляціями інформаційний простір не лише України, а й усього цивілізованого світу. З метою створення псевдо-новинного поля і так званого інформаційного Задзеркалля, в Росії тисячі людей за нечувані гонорари, які оплачує Кремль з кишені рядових росіян, невпинно працюють над реалізацією одного з основних принципів доктора Геббельса: «пропаганда має доходити до кожного».


Своєю медійною пропагандою держава-мордор відома не лише всередині країни, а й далеко за її межами. Величезна армія агресивних російських пропагандистів не один десяток років працює на два фронти – на внутрішнього споживача та зарубіжні країни.

Через підлеглі державною машиною медіа (інших у Росії просто немає) Кремль не лише тотально контролює інфопростір усередині країни, а також створює плацдарм для просування своїх наративів, підриву демократичних засад цивілізованого суспільства та відволікання уваги від значних подій та своїх злочинів за кордоном.

Незважаючи на те, що європейські країни вже не перший рік системно протистоять атакам кремлівської пропаганди, аж до заборони мовлення низки медійних каналів, її вплив на свідомість європейців нині все ще зберігається, хоч і в менших масштабах. Особливо гостро це відчувалося з 24 лютого після повномасштабного військового вторгнення Росії на суверенну територію незалежної України.

Інформаційно-пропагандистські ресурси подають за кордоном контент під таким «соусом», що Росія нібито ніколи не була винна в жодному конфлікті, будь-яка її участь — виключно миротворча. З початком неприкритої військової агресії проти України, з метою легітимізації кремлівської інформаційної та буквальної війни, пропагандистська машина почала трохи коригувати свої наративи і вкидає в інфопростір тезу про «миролюбність» росії та «агресивність» України, при цьому наголошуючи на тому, що, особливо підкреслюючи, що, особливо підкреслюючи, що у медикаменті і надто нагнітають ситуацію.

Саме на таких аспектах наголосив президент України, звернувшись 31 серпня до учасників щорічної конференції Forum 2000 у Празі.

На думку Володимира Зеленського, Європі необхідно вжити невідкладних заходів щодо захисту від кремлівської пропаганди шляхом повної заборони російського телевізійного мовлення та присутності представників російських державних ЗМІ на території ЄС.

Водночас не слід забувати, що проблема мовлення російських пропагандистських каналів на території самої України, що постійно загострюється з 2014 року, має стійкий і тривалий характер. Зокрема, внаслідок правової неврегульованості на українських територіях продовжують приймати сигнал супутникового мовлення таких «зірок» пропаганди, як російські РТР-Планета, Перший канал, Росія-24 та низка інших кремлівських медійних ресурсів.

Водночас, не вся територія України забезпечена українським цифровим сигналом, особливо у прикордонні. Як наслідок, іноземне та відверто пропагандистське російське мовлення у таких місцях, на жаль, споживають частіше, ніж українське.

guest

5 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

Ну, навроде той, шо здесЯ – развели. Да?! Позакрывали все каналы ( замечу, не российские!) , все печатные и интернет издания- которые , хоть что то , похожее на правду , иногда говорили, —— посадили огромное количество журналистов – по политическим статьям (о политэмигрантах, уж и говорить не стану), а многих УБИЛИ!!! ( где эти твари – западные правозащитные? с языком – в жопе!)
Короче – демократия!!! ( амЭрЫкансЬкого разливУ!) , на свиные роги!!! —— Это вам тварям чертуганским – НАМОРДНИК следует одеть и пиZдить – кувалдой, про меж рог- до полного истребления !
Наследнички гЕБЕЛЬСА-гИТЛЕРА !
с одним изданием офЫцЫальным – уКР-ВОХЕНШАУ!
МРАЗИ БЫКОРОГИЕ!

Мамулечка
Мамулечка
1 год назад

Много ты написал0, рублядь, но кто читать будет, и вот как раз именно сие?? и нужно вычистить из нашей вселенной вместе с его носителями и ретрансляторами… 🙂

БРЕСТ-1939
БРЕСТ-1939
1 год назад

За своей? пидорашей? следи, рублядь подzaлупная, как там своих же кучерявых пропагандонов в тюрячке маринуют за песни 10-летней (!!!) давности. А уж в цивилизованных странах за вас и взялись бы цивилизованно 😉

проня
проня
1 год назад

Вот если, этому цирк-вилизованному миру, нужна защита, то лучше всего, на весь этот цирк-вилизованный мирок – надеть гандон. Ну, чтобы этим цирк-вилизованным душком нацистским, более не воняло.

БРЕСТ-1939
БРЕСТ-1939
1 год назад

рублядь, с какого перепугу ты теперь “проня? Калу соловьинаго наглоталось? 🙂 И за цивилизованный мир не переживай – на каждый парашистский гондон найдется свой трезубец и – как следствие – пюздеЦ!!! 😉

5
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x