СБУ встановила особу російського командира, який віддав наказ катувати українців у окупованому Херсоні

2 коментаря 29781 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Служба безпеки України встановила особу російського командира, що віддав наказ катувати українців у тимчасово окупованому Херсоні. Ним виявився заступник начальника управління Росгвардії по Ростовській області Олександр Науменко. За його наказом окупанти розганяли проукраїнські мітинги у Херсоні, викрадали та катували місцевих мешканців та грабували помешкання людей. Про це йдеться у повідомленні СБУ, передає Obozrevatel.


За даними Служби, наказ катувати українців у Херсоні віддавав заступник начальника управління Росгвардії по Ростовській області полковника поліції Олександра Науменка із позивним “Альфа”. Він з березня керує росгвардійцями та представниками незаконних збройних формувань РФ у тимчасово окупованому облцентрі.

“За його наказами відбуваються незаконні затримання та тортури над місцевими мешканцями, проникнення до їхніх помешкань і заволодіння майном. Встановлено, що він особисто брав участь у розгоні мирних мітингів у Херсоні. Віддавав накази застосовувати проти українських громадян світлошумові гранати та сльозогінний газ. Серед херсонців були потерпілі“, – зазначили в СБУ.

Саме за вказівкою Науменка російські військові викрали двох українців і декілька тижнів жорстоко їх катували. Вони намагалися вибити з людей інформацію про військових ЗСУ та їх місця дислокації, а також схиляли до співпраці з окупантами.

“Наразі полковнику Науменку оголошено підозру за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. СБУ встановить кожного, хто причетний до звірств над українцями!” – наголосили у Службі безпеки.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

А, вы его повесткой, на допрос вызовите. Обязательно прийдет:))) Ну, как в том случае, когда Шойгу – вызвали повесткой, на допрос, в Мариуполь! И шо, спросите вы? Таки пришёл!!! :))))))))))) ржачь!
Хрюкайте дальше, обосцыши рогопильные!:))))

рубль
рубль
1 год назад

Нет, только мне повестку на “частичную” могилизацыю на Украину не нада!!! Буду жаловаться в ЕСП4!!! Теперь я либерал, Навальныыый, неси небутерброд! Фу, что ето?

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x