Один з найжахливіших символів Голокосту: сьогодні в Україні – День пам’яті жертв Бабиного Яру

2 коментаря 14310 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні День пам’яті жертв Бабиного Яру – одного з найжахливіших символів Голокосту. З 29 по 30 вересня цього року в Україні вшановують 81-ші роковини від початку масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у 1941 році. Ушанував пам’ять жертв трагедії і президент України Володимир Зеленський.


“На жаль, подібні злочини проти людства мають місце й сьогодні. Зокрема, на нашій українській землі. Злочинці, які спричиняють такі трагедії, обов’язково мають бути покарані. Щоб у диктаторів і тиранів не було бажання повторювати щось подібне в майбутньому”, – відзначив голова держави.

Бабин Яр – один з найжахливіших символів Голокосту. Упродовж двох днів, 29-30 вересня 1941 року, в окупованому нацистами Києві було проведено перший масовий розстріл військовими цивільного населення.

Загалом із 29 вересня по 11 жовтня 1941 року есесівці вбили майже все єврейське населення міста – понад 50 тисяч чоловіків, жінок, дітей. Тільки в перші два дні розстрілів було вбито майже 34 тисяч людей. 1, 2, 8 і 11 жовтня розстріляли тих, хто не з’явився за наказом – ще близько 17 тисяч осіб

Трагедія Бабиного Яру відзначається в Україні на державному рівні й є свідченням того, що в колективній пам’яті народу подібні скорботні події не мають жодних часових проміжків і будь-яких термінів – вони завжди живі, так само, як є живим біль втрати за кожним, хто пройшов дорогою смерті й поліг у братській могилі Бабиного Яру.

Бабин Яр — страшна сторінка в історії всього людства. Усі ми маємо пам’ятати про цей злочин, щоб ніколи знову не допустити його жахливого повторення.

Бережімо вічну пам’ять про невинних.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

нацистски-бендеро-фашистские мрази – там расстреливали Людей! Этими тварями , брезговали – даже немцы!

Пригожин, Евгений Викторович
Пригожин, Евгений Викторович
1 год назад

Ты, рублядь, не пали русскую контору, еще о нашем миллионе власовцев вспомнишь – уволю через трубу!

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x