Одеська обласна рада планує виставити на аукціон недобудовану п’ятиповерхівку в Кілії

0 коментарів 45873 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Десятки років невизначеною була доля недобудованої п’ятиповерхівки, яка знаходиться в місті Кілія по вулиці Богдана Хмельницького, 14 (біля автостанції). Різні скликання Кілійської міської ради зверталися до власника – Одеської обласної ради, наполягаючи на її добудові, продажі або розбірі на цеглу, тому що будівля не лише псує вид, але й є небезпечним місцем, де траплялися різні негаразди. Нещодавно Кілійська міська рада знову звернулася до області особистим листом, і діло нарешті зрушило з мертвої точки. Як саме, розповість “Бессарабія INFORM”. 


Перше рішення щодо будинку було прийнято на минулій сесії Одеської обласної ради. Депутати проголосували про включення забудови до Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад області, які підлягають приватизації, що дає право згодом виставити будівлю на аукціон для продажу.

Коментаря “БІ” запитала у міського голови Вячеслава Чернявського.

Так, дійсно, нарешті питання відкрите. Ми неодноразово зверталися до Обласної ради, нещодавно також, і сподіваємося, що будівля найближчим часом знайде власника. Дуже хотілося б, щоб її добудували на користь людям, які планують придбати житло в місті Кілія“, – зазначив Кілійський міський голова.

В проекті зазначається, що будівля має розмір 5 160, 60 кв.м, матеріал фундаменту – залізобетонні блоки, стін – цегла, монолітно-залізобетонні блоки, перекриття – залізобетонні плити. Площа забудови – 1 423 кв. м. Ступінь готовності об’єкта – 55 %. Частина забудови – нежитлова, підходить під комерційну діяльність.

Продати будівлю вирішено, як зазначається в документі, “з метою ефективного використання майна та забезпечення надходження коштів до обласного бюджету”.

Згідно з додатком, стартова ціна об’єкта буде визначена аукціонною комісією на рівні балансової вартості об’єкта (у разі відсутності такої, це буде зроблено на підставі незалежної оцінки).

Зазначимо, що пропозиція може бути цікавою для компаній-забудівників, тому що в місті є дефіцит продажу нерухомості особливо у мікрорайоні, де знаходиться недобудова.

Одеська обласна рада планує виставити на аукціон недобудовану п'ятиповерхівку в Кілії

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x