Мешканці багатоповерхівки в Сергіївці, в яку влучили ворожі ракети, за свої кошти роблять ремонти у квартирах, поки місцева влада чекає виділення грошей з області

0 коментарів 25056 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У постраждалому від російської агресії селищі Сергіївка Білгород-Дністровського району, продовжують відновлювати багатоповерхівку, куди 1 липня влучили ворожі ракети.  Наразі там очищують фундамент від бетону та роблять спеціальний канал для ґрунтових вод. За словами голови громади Анатолія Чередниченко для людей, які не можуть повернутися у свої квартири шукають альтернативне житло, повідомляє Суспільне.Одеса.


У квартирах другого та третього під’їздів будинку мешкають люди. Тут відновили електрику і водопостачання.

В жовтні додому планує повернутися і Анатолій Міщенко. Наразі чоловік робить ремонт у квартирі:

“Ну а зараз за свої кошти ось приводимо ці вікна у потрібний стан. Для того, аби жити, перезимувати, як бачите, тут жодних дверей немає внутрішніх, а опалювати 70 кв. м це неможливо, це і три пенсії моїх не вистачить на місяць”, – біткається пенсіонер.

Повністю відновити будинок до зими не встигнуть – каже селищний голова Анатолій Чередниченко. З місцевого бюджету виділили кошти тільки на підготовчі роботи. Основне фінансування буде не раніше, ніж за півтора місяця, коли буде готова проєктно-кошторисна документація:

“Якщо сума 50 млн грн, то вона виконується мінімум пів року, або рік. Це нереально. Спочатку сподівалися, що нам обласна адміністрація, обласна рада просто виділять кошти, спочатку це було обіцяно. А потім сказали, що вони не можуть, поки не буде проєктно-кошторисної документації. Ми сподівалися, що якщо дадуть кошти без проєктно-кошторисної документації, якусь частину, щоб ми заселили тих людей, які цього потребують. Але обласна рада відмовила нам, тому ми робимо весь пакет документів“, – розповів очільник громади.

За словами Анатолія Чередниченка, наразі в будинку зі 106 квартир заселені шість. Тому селищна рада займається пошуком альтернативного житла для тих, кому повертатися нікуди.

Мешканці багатоповерхівки в Сергіївці, в яку влучили ворожі ракети, за свої кошти роблять ремонти у квартирах, поки місцева влада чекає виділення грошей з області

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x