Експерти прогнозують кризу і дефіцит пального цієї осені

2 коментаря 15633 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Повернення акцизу на пальне, яке наразі ініціює уряд, може призвести до нової паливної кризи, а також відродить “сірі” схеми. Тож замість того, аби черговий раз міняти податкові норми, уряду варто було б боротися з контрабандним ринком пального, який нікуди не подівся навіть під час війни.


Про це заявив Керівник Секретаріату Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Андрій Забловський, пише agronews.ua.

“Будь-які фіскальні рішення, особливо зараз, мають бути ретельно прораховані та розглянуті усі варіанти. Наприклад – якщо не повертати акциз, то можна активніше боротися з тіньовою економікою, адже попри війну, питання контрабанди у нас залишається дуже актуальним. Ми до війни втрачали мільярди на цьому ринку – а тим часом це ресурс, який може замінити підвищення акцизу на пальне”, – вказав експерт.

Забловський попередив: спроби в черговий раз змінити фіскальну політику на ринку пального можуть спотворити ринкову конкуренцію, і загнати бізнес у “тінь”. Не слід також забувати і про проблеми логістичного характеру, які восени можуть призвести до нових паливних криз та дефіцитів.

“А саме головне – будь-яка податкова політика має бути передбачуваною! У нас же ця норма порушується постійно, і суб’єкти господарювання часто не мають часу підготуватися до цих змін. Постійні ініціативи податкової не допомагають бізнесу у роботі, ба більше того: це дуже часто грає на руку нелегальному ринку. І в результаті виграють від повернення акцизів тільки “сірі” дистриб’ютори”, – резюмував Забловський.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

А разве у свиней рогатых – бывает по другому? Твари!

Пригожин, Евгений Викторович
Пригожин, Евгений Викторович
1 год назад

Не бывает, рублядь, мы? же с тобой? рюсищ? щвайн?, потому в сей жизни у нас по-другому не будет, разве что у других можем сделать так же 😉

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x