Дорога тривалістю в дві години та 63 зупинки: найдовший в Україні та другий в Європі трамвайний маршрут запустили в Одесі

0 коментарів 31617 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Одесі запустили трамвайний маршрут «Північ – Південь», який став найдовшим в Україні та другим за протяжністю в Європі після бельгійського – на 67 км. Відстань кінцевих зупинок трамваю № 7 ставить 29 кілометрів. Він з’єднає два найвіддаленіших мікрорайони міста – Котовського та Таїрова. Час в дорозі громадського транспорту складає 2 години, за які трамвай робить 63 зупунки. Про це повідомляє КП «Одесміськелектротранс».


13 вересня в Одесі нарешті запустили трамвай №7, який буде курсувати від Котовського до Таїрова. Трамвай слідує з 11-ї станції Люстдорфської дороги до вулиці Паустовського. Протягом останніх п’яти років для введення важливого маршруту «Північ – Південь» капітально відремонтували кілька вулиць – Новощепний ряд, спуск Марінеско, Софіївську, Преображенську.

Час шляху складає 2 години. В одному напрямку трамвай робить 63 зупинки.

На маршруті працює 40 вагонів, які ходять з інтервалом в 5-6 хвилин. Вартість квитка, як і в інших трамваях, – 8 гривень готівкою чи 7 грн в разі безготівкової оплати.

В районі Привозу трамвай у заторах не стоїть – там працюють інспектори з паркування.

Через запуск трамвая №7 поки призупинили трамвайний маршрут №3, щоб не було дублювання.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x