17-річний українець став найкращим студентом світу, винайшовши дрон для розмінування

0 коментарів 43065 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Український студент Ігор Клименко з Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського став найкращим студентом світу за версією премії Глобальна студентська премія 2022 Chegg.org за вирішенням глобальної проблеми наземних мін – він розробив «квадрокоптерний міношукач» (Quadcopter Mines Detector). Про це повідомили організатори премії Varkey Foundation.


Зараз Ігор навчається на фізико-математичному факультеті в КПІ імені Ігоря Сікорського, але пошуками рішення, як допомогти своїй країні, займався ще з 5 класу. Хлопець сформувався в умовах війни, найбільше прагне зменшити кількість жертв від вибухових пристроїв і почати відбудову України.

«Це потребувало багато роботи і часу, але тепер я отримав доступ до світового ком’юніті та можливість співпрацювати з великими інвесторами та людьми по всьому світу! А також – стипендію у $100 000! Я абсолютно впевнений, що більшу її частину витрачу на розроблення дрона!», – зазначив Ігор.

17-річний українець став найкращим студентом світу, винайшовши дрон для розмінування

Хлопець зробив інноваційний винахід, поєднавши безпілотник з міношукачем. Коптер дистанційно віднаходить вибухонебезпечні предмети завдяки електромагнітному й оптичному дослідженню поверхонь. Може знаходити різні типи мін, а найголовніше – передавати точні координати знайдених об’єктів саперам.

Він також отримав 100 000 доларів за те, що «справив реальний вплив на навчання, життя своїх однолітків і на суспільство загалом».

У квітні Ігор долучився до програми «UF», бізнес-інкубатора МАН, «Startup Beginner», щоб удосконалити свій прототип коптера-міношукача, та став одним із найкращих випускників. У червні хлопець розпочав навчання вже на дорослій програмі «UF» – «Empowering Future Entrepreneurial Ukraine» та отримав стипендію €5 000 від фінської інвестиційної компанії «Ministry of Good Spirit» для мотивації та подальшої роботи над коптером.

Так Ігор дійшов і до абсолютного світового визнання – був оголошеним переможцем Global Student Prize.

Хлопець, який увійшов у список 100 найкращих студентів світу, хоче почати масове виробництво свого винаходу, залучити якомога більше компаній та організацій, щоб інвестувати в готовий продукт і розповсюдити його для допомоги своїй країні.

Для довідки

Всесвітню студентську премію заснувала організація «Chegg.org» у партнерстві з Varkey Foundation. Нагороду запровадили, щоб висвітлювати змінотворчі зусилля студентів у всьому світі. 2022 року таким ініціатором зміни світу на краще став МАНівець Ігор Клименко. Зараз хлопець має в Україні два патенти на свій пристрій.

Під час вибору найкращих студентів світу Global Student Prize беруть до уваги безліч факторів, серед яких навчальні досягнення, креативність, інноваційні підходи, реальний вплив на суспільство.

Зі своїм дослідженням «Quadcopter Mines Detector» Ігор також став фіналістом Х Фестивалю інноваційних проєктів «Sikorsky Challenge 2021: Україна і світ» та здобув золоту медаль у молодшій категорії на Малайзійській 21-й технологічній виставці (MTE-2022).

17-річний українець став найкращим студентом світу, винайшовши дрон для розмінування

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x