Збитків на майже 100 тис. грн: в Тарутинській громаді чорний лісоруб знищив у лісосмузі десятки ясенів та софор

0 коментарів 28539 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Поліцейські викрили жителя Болградського району в незаконній порубці та перевезенні деревини.


Як повідомили в поліції Одеської області, чоловік спиляв дерева на території Тарутинської селищної громади, завдавши їй шкоду розміром майже 100 тисяч гривень. Дії правопорушника кваліфіковані слідством як такі, що спричинили тяжкі наслідки інтересам ОТГ.

Поліцейські встановили, що 21-річний житель Бородінської об’єднаної територіальної громади знищив у лісосмузі на території Тарутинської ОТГ 26 ясенів та софор. Із незаконно зрубаним вантажем, який молодик перевозив на власному вантажному автомобілі, його зупинили співробітники сектору реагування патрульної поліції під час нагляду за дорожнім рухом.

Слідчі вилучили транспортний засіб з вантажем, на які в подальшому було накладено арешт. А в ході досудового розслідування встановили суму заподіяного громаді збитку – майже 100 тисяч гривень.

“Нині поліцейські повідомили чоловіку про підозру в незаконній порубці та перевезенні дерев, що спричинило тяжкі наслідки. Злочин передбачений частиною 4 статті 246 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п’яти до семи років”, – зазначила начальниця відділення N 2 СВ Болградського районного відділу поліції Олена Узун-Куртогло.

Правоохоронці закликають громадян не знищувати ліси, а діяти в законний спосіб:

“Для цього слід звернутися до лісництва, яке видає дозвіл і визначає ділянку, де можна проводити заготівлю дерев. У разі виявлення протиправних дій чи отримання інформації про незаконну вирубку дерев, їх транспортування або продаж, повідомте на спецлінію «102» або зверніться до найближчого відділу поліції”.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x