Вже виявлено 53 порушника: на Одещині позапланово перевіряють ціни на пальне

2 коментаря 21762 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На виконання доручення Прем’єр-міністра України від 08.05.2022 Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області здійснює позапланові перевірки автозаправочних станцій на предмет дотримання державних регульованих цін. Порушників чекають штрафи та адміністративна відповідальність. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”. 


За даними пресс-служби, вже здійснено 75 позапланових перевірок автозаправних станцій. З них порушення державної дисципліни цін встановлені у 53-х.

За результатами прийнято 46 рішень про застосування до порушників адміністративно-господарських санкцій на загальну суму 12 947,8 тис. грн. До адміністративної відповідальності притягнуто шість посадових осіб, до них застосовані адміністративні санкції на загальну суму 13,6 тис. грн. Надано 22 приписи щодо усунення допущених порушень.

Основні порушення, які виявлялись при перевірках автозаправних станцій:

  • реалізація дизельного пального, бензинів А-92, А-95 за роздрібними цінами, які підвищувались більш, ніж на 5 відсотків без декларування зміни роздрібних цін;
  • створення перешкод діяльності посадових осіб.

Завищення цін в умовах воєнного стану є неприпустимим, а порушення запровадженого Урядом порядку регулювання роздрібних цін на пальне матиме наслідки у вигляді накладення штрафів та інших заходів адміністративного впливу.

Службовці нагадують, що з метою стабілізації цін на паливо та стримування неконтрольованих інфляційних процесів Урядом ухвалено рішення про запровадження державного регулювання цін шляхом процедури декларування на бензини А-92, А-95 та дизельне пальне. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.04.2020 №341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення» обов’язковому декларуванню підлягають зміни роздрібних цін у разі їх підвищення на п’ять і більше відсотків.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

Это частности! А, кто ж главный виновник? А, ? доллар сегодня, уже – сколько, сколько??? Скромно не пишут, стесняются – надо полагать!

Синдбад
Синдбад
1 год назад

Дайте уже кто-нибудь “человеку” доллар, а то он меня ДОЕБАЛ – рублем дразнит – не могюююю……. А виновата АМЕРИКА и заметает следы! Но БРАТ не даст!

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x