Всесвітня виставка технологічного прогресу “Експо” може пройти в Одесі

3 коментаря 20061 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Україні було створено Координаційний комітет із підготовки та участі України у відборі країни-кандидата на проведення Всесвітньої виставки «Експо – 2030». Як повідомляє прес-служба Одеської обласної військової адміністрації, відповідне рішення було ухвалено на засіданні Уряду, передає “Бессарабія IFNORM”. 


Заявку на участь у відборі Україна подала ще 15 жовтня 2021 року, запропонувавши обрати Одесу містом проведення «Експо-2030». Тема виставки – Відродження. Технології. Майбутнє» (Reneissance. Technology. Future).

За ухвалою Уряду Координаційний комітет очолює Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України. Також до його складу входять заступник Міністра економіки – Торговий представник України, заступники профільних міністерств та заступник голови Одеської ОДА.

Зі згоди можуть бути залучені представники зацікавлених підприємств, установ та організацій.

Для довідки. Всесвітня виставка «Експо» – це міжнародна виставка, яка є символом індустріалізації та відкритим майданчиком для демонстрації технічних та технологічних досягнень. Її проводять кожні п’ять років. Участь у Дубаї Експо-2020 взяли 192 країни, а відвідали близько 20 мільйонів людей за півроку.

Кожна з держав-учасниць будує за свій рахунок свій павільйон, де демонструє унікальність своїх культур і національну ідентифікацію, економічний і науково-технічний потенціал.

2021 року Україна брала участь у виставці «Експо-2030» у місті Дубаї вперше з власним павільйоном. За час проведення виставки український павільйон відвідали понад 1 мільйон осіб та близько 120 іноземних делегацій.

Експо – це важливий індикатор привабливості для потенційних інвесторів на рівні з Олімпіадою або Чемпіонатом світу з футболу. Адже на момент Всесвітньої виставки місто та країна стають світовим центром інновацій, привертають увагу багатьох компаній з усього світу. Маючи такий індикатор привабливості, відновлювати місто після війни значно легше, ніж якби його не було. На будівництво інфраструктури під Expo, з моменту голосування за країну-переможця, Одеса має майже вісім років. З огляду на сучасні технології цього часу достатньо», — зазначив директор Департаменту інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, міжнародного співробітництва та туризму Одеської ОВ Роман Григоришин.

guest

3 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

покажите все достижения:- уничтоженный завод Краян, ЗОР, Пресс и Прод – маш, Фрезерных и Радиально – Сверлильных станков, Дзержинку, Красной Гвардии, Агаровый, Суконку, Нетканых материалов…… и прочее – прочее- прочее… Ну и за ЧМП – обязательно, бакланку справте. Уроды рогатые!

рубль
рубль
1 год назад

Да-да СУКОНКУ!!! Оттуда моя мамочка пришла :)))))))))))))

Пригожин
Пригожин
1 год назад

рублядь, не пали контору, у нас y самих одна труба да понты от совка остались! Минус сверхурочные! Продолжать работу!!!

3
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x