В Сергіївці почали відновлювати будинки, які отримали пошкодження після ракетного удару

0 коментарів 26001 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В селищі Сергіївка Білгород-Дністровського району почали відновлювати будинки, які отримали пошкодження після ракетного удару 1 липня.


Про це повідомляє “Суспільне” з посиланням на селищного голову Анатолія Чередниченко.

Він повідомив, що наразі одна з будівельних компаній безкоштовно погодилася відновити вікна в постраждалому будинку на Чорноморській, 15. Першу партію доставили у селище вчора, 4 серпня.

Також Сергіївська селищна рада оголосила тендер на скління вікон та балконів у 14-поверхівці на вулиці Чорноморській, 1. За словами селищного голови, будинок розташований за 25-30 метрів від епіцентру ракетного удару. Там ударною хвилею зруйнувало парапет, вікна та перегородки, що виходили в бік будинку, в який влучила російська ракета.

У самій дев’ятиповерхівці роботи мали розпочатись вчора.

“Вчора ввечері (3 серпня – ред.) отримали експертний висновок щодо доцільності проведення капітального ремонту. Він підлягає відновленню. Тому відсьогодні (4 серпня – ред.) будемо ним займатися”, – сказав мер.

Загалом внаслідок ракетного удару по Сергіївці 1 липня руйнувань зазнали 26 будинків. Сім із них відновлять за кошти місцевого бюджету, проєктну документацію стосовно 18 відправлять до обласної військової адміністрації.

Нагадаємо, що вночі 1 липня по Одещині ворог наніс ракетний удар літаками стратегічної авіації з напрямку Чорного моря по селицу Сергіївка. Одна ракета влучила в дев’ятиповерховий житловий будинок, друга — в базу відпочинку в Білгород-Дністровському районі.  Внаслідок ракетної атаки в курортному селищі загинула 21 особа (16 людей – у житловому будинку та п’ять – на базі відпочинку, з них одна дитина), постраждало 39 осіб. А через декілька днів в лікарні від поранень померла ще одна жертва російського терору в Сергіївці.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x