В крюїнгових компаніях розповіли, чи є ажіотаж, і що зараз робити морякам Бессарабії, чекаючи дозволу на виїзд за кордон

1 коментар 70146 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Рішення влади щодо пропуску українських моряків за кордон обростає напругою. Представники галузі не можуть дочекатися, доки буде прийнято остаточне рішення, через що штурмують крюїнгові компанії у надії скоріше піти у рейс, адже за півроку заборони на виїзд багато сімей, де годувальником є моряк, опинилися на межі скрути. “Бессарабія INFORM” поспілкувалася з представниками крюїнгових компаній, які тримають руку на пульсі ситуації. 


“Багато розповсюдилося інформації, що центри комплектування (військомати) вже приймають з контрактами. Хочу підкреслити, що зелене світло ще не давали, процедура тільки розробляється. Зараз моряки, не знаючи всіх нюансів, почали штурмувати крюїнги з вимогою видати їм контракти вже. Почалася паніка, бажання якомога скоріше все отримати і поїхати на роботу. Я маю засмутити, але це не буде так швидко, як хотілося б. Крюїнги наразі очікують офіційного підтвердження від морської адміністрації, після чого зможемо почати згідно з процедурою видавати все, що від нас буде вимагатися. Тому просимо наших мореманів ще трошки терпіння. Не вірте пліткам і довіряйте лише перевіреним джерелам”, – пояснила журналісту “БІ” представниця крюїнгової агенції “Besiktas Marine” в місті Одеса Анастасія Карастойка.

Також на запитання “БІ” відповіла засновниця крюїнгової компанії “Аквамарин”, володарка титулу “Ms TOP Ukraine – 2021”, уродженка Кілії Антоніна Половенко.

  • Антоніна, чи створився ажіотаж в компанії після заяви влади про відкриття кордонів для моряків?

– Так, з минулого понеділка відчутна активізація моряків, які через війну залишилися в Україні. Ми отримуємо багато дзвінків, повідомлень від наших клієнтів. В свою чергу, ми почали свій понеділок з того, що обдзвонили увесь наш екіпаж, який в Україні, і запросили за них в компаніях. Но на даний момент, через те, що процедура ще незрозуміла, ми не можемо обіцяти нічого конкретного, окрім того, що одразу після прийняття рішення зробимо все від нас залежне, щоб прискорити відправку чоловіків на роботу в море. Очікуємо інструкції зі дня на день, тримаємо зв’язок зі всіма, хто має бажання працевлаштуватися.

  • Що зараз порадите морякам?

– Порада одна: шукати роботу, не сидіти склавши руки, слідкувати за інформацією. Хто шукає – той знайде. Перевірте свої документи. Якщо там щось не у порядку, виправте це.

  • Як вважаєте, після піврічної паузи чи зменшився попит на українських моряків, і чи важко буде повернутися до довоєнного рівня?

– Чесно кажучи, через війну Україна втратила багато робочих місць для моряків на судах. Українських моряків замінили індуси, філіппінці, моряки з пострадянського простору і… ті ж росіяни – нажаль. Це дуже плачевно. Але з іншого боку, у нас в країні війна! І коли питання стоїть про те, чи буде існувати наша Держава на мапі світу, необхідно відстоювати її Незалежність, я розумію, в яку сторону керівництво країни поставило приоритет. Сподіваюсь, що скоро закінчиться війна, Україна переможе. Ну а я зі свого боку буду робити все можливе, щоб українські моряки знову зайняли вагому нішу в морській сфері світу. До війни українці були на п’ятому місці.

Нагадаємо, влада оприлюднила деякі уточнення щодо виїзду моряків за кордон – читайте за посиланням. 

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Нежданчиком!
Нежданчиком!
1 год назад

А море шумииит… И тем не менее: “Синдбад”; оно же “Сварог”; оно же гoндон марки “рубль” (в близком кругу также рублядь); оно же “Клик”, оно же “Гость”, оно же “Прохожий”, оно же “Горожанин”, оно же “Ирэн”, оно же иногда {прости, Г-споди} “АТБ” (!!!), оно же изредка даже Федip; оно же просто штатный бот-ватник, кaкающий в последнее время анонимно (так как зaтрaвили) или подписываясь фразами вроде “Неважно” и “Как то так” вместо ника – уже почти ДВА МЕСЯЦА как официально ПETУШАРА!!!
Подробнее – в комментах к новости:
https://bessarabiainform.com/2022/07/odesskuyu-oblast-atakovali-4-raketami-odna-popala-v-obekt-infrastruktury/

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x