Виїзд моряків на роботу закордон: стали відомі додаткові умови

2 коментаря 40770 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Як вже повідомляла вчора “Бессарабія INFORM”, Кабінет Міністрів України вніс зміни до “Правил перетинання державного кордону України громадянами України”, надавши морякам можливість залишити межі країни для роботи закордоном, але виключно за погодженням територіального центру комплектування (віськкомат).


У то же час Професійна спілка робітників морського транспорту України повідомляє, що порядок та умови перетину державного кордону України на цей момент ще проходять уточнення та доопрацьовуються відповідальними органами влади.

Попри те, що урядова постанова ще не опублікована, у Міністерстві інфраструктури повідомили деталі прийнятого рішення. Так, право тимчасово залишити територію України для роботи на кораблях отримають три категорії моряків.

Передусім – це курсанти, які мають пройти практику для отримання диплома. Для отримання дозволу на виїзд студенти профільних навчальних закладів повинні надати Державній прикордонній службі підтвердження від навчального закладу, що вони дійсно прямують на практичну підготовку.

До другої групи віднесено екіпажі суден, які заходять в українські порти, зокрема – задіяні в експорті української агропродукції з морських портів в межах “зернової ініціативи”.

Аби отримати дозвіл на виїзд, їм потрібно надати суднову роль – документ, що містить дані про кількість і склад екіпажу, прізвище та ім’я члена екіпажу, посада, порт і дата вибуття, назва судна тощо, а також підтвердження від Адміністрації судноплавства.

Третьою, і найбільш чисельною, групою визначено всіх інших українських моряків, які можуть за погодження зі Збройними Силами виїхати за межі країни наземними шляхами, аби в іншій країні сісти на борт судна.

Від таких осіб вимагатиметься більше документів. Для підтвердження того, що людина дійсно виїжджає працевлаштуватися на судно знадобиться копія контракту, а також відмітка військкомату про надання дозволу на зміну місця перебування.

Крім того, в уряді додали “запобіжник”, аби цей механізм не відкрив шлях для зловживань з боку осіб, які побачать у цьому можливість виїхати з країни. Відтак моряки повинні надати підтвердження від Адміністрації судноплавства, що вони мають належну освіту, робочі документи тощо.

“Це не моряки, які стали моряками протягом повномасштабної війни. Це ті, хто працював моряками до 24 лютого”, – повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков.

Заявки подаватимуть до Адміністрації судноплавства через форму зворотного зв’язку на сайті, де перевірятимуть достовірність документів і видаватимуть необхідне підтвердження.

Також за даними Професійної спілки робітників морського транспорту України, моряки не зможуть перетнути кордон на виїзд у разі:

  • якщо з часу завершення попереднього трудового контракту пройшло більше 12 місяяців
  • моряк перебуває у країні менше 5 місяців

Також термін перебування моряка за межами України не може перевищувати термін дії робочого контракту.

Виїзд моряків на роботу закордон: стали відомі додаткові умови

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

все – для легализации – взяток! Свиньи рогатые, перед забоем, хотят почавкать – из лохани, побольше помоев! Не подавитесь, твари рогатые – преждевременно:))))) ибо бойня, ждёт свинятину:)))))

рубль
рубль
1 год назад

а мне не дают :(((( еще и б0г Пригожин заставляет ,,работать,, 😉 и не платит… АмнИсти, помоги!!! Магата, фонит сильно, Бендеры атакуююют :((((((((((((

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x