В Ізмаїлі почали безкоштовно стерилізувати бездомних тварин

0 коментарів 26649 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Ізмаїлі за кошти місцевого бюджету почали стерилізувати бездомних тварин. Про це повідомили в громадській організації “Котопес”, передає “Бессарабія INFORM”. 


За повідомленням волонтерів, ще в березні цього року на сесії було прийнято рішення виділити 1 млн гивень на стерилізацію 500 собак-безхатків.

Не все вийшло, як хотілося, – розповідають волонтери. При плануванні стерилізацію мала робити спеціальна організація, яка планувати приїхати в місто за договором. Але вони відмовили через стрімкий ріст ціни – стара вартість їх більше не влаштовувала. Але, щоб не втратити виділені гроші, було прийнято рішення домовитися з приватним лікарем.

“Лікаря знайшли – це Даніїл Маслєніков. Він як раз закінчив інститут і отримав ліцензію на роботу. І хоча він спеціаліст молодий, але дуже перспективний, і має велику практику. Він вже приймав участь в стерилізації, коли в місто приїжджали румунські волонтери”, – повідомили в ГО.

Разом з цим волонтери попросили про допомогу небайдужих. Потрібно приєднатися до вилову тварин та транспортування їх до місця операції.

Волонтери наголосили на тому, що тварина обов’язково має бути безхатьком. Підходять і кобелі, і суки, в тому числі вагітні не на останніх термінах, з шести місяців окрім тих, в яких проходить тічка. Окрім стерилізації, тварини будуть привиті від сказу, оброблені від зовнішніх паразитів. Кожній буде зроблено кліпсу в вушко, після чого тварину додадуть до бази даних з позначенням місця знаходження, а також контактним номером опікуна.

В першу чергу, будуть стерилізовані тварини, перелік яких надав УЖКГ, після чого – всі інші, проживаючі в місті Ізмаїл. Нажаль, за словами волонтерів, тварини з сіл не потрапляють під програму.

Для внесення собаки до списку необхідно: фото тварини в її звичній місцевості, адреса, готовність доставки. Заявки можна залишати під публікацією у Facebook, скидати в особисті повідомлення адміністратору або відправляти у Viber за телефоном 0985823877 (не дзвонити, тільки повідомлення).

До речі, за пеший пробний день було простерилізовано п’ять собак.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x