“Україна, Молдова і Грузія повинні приєднатися до блоку” – Шольц підтримує розширення ЄС

2 коментаря 25272 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав до розширення Європейського союзу, щоб в кінцевому підсумку включити в нього Україну, Молдову і Грузію. Він заявив, що поступовий перехід до голосування більшістю є сходинкою до розширення блоку. Про це повідомляє Reuters.


Зіткнувшись з вторгненням Росії в Україну, Шольц закликав 27 членів ЄС “згуртувати ряди, вирішити старі конфлікти і знайти нові рішення” і заявив, що Німеччина буде підтримувати Київ “стільки, скільки буде потрібно”.

У промові під назвою “Європа – наше майбутнє”, він сказав, що “ми повинні набагато сильніше використовувати вплив нашої об’єднаної Європи… Європа – це наше майбутнє. І це майбутнє в наших руках”.

Шольц підкреслив прихильність Німеччини розширенню ЄС, підкресливши, що країни Західних Балкан, Україна, Молдова і, в кінцевому рахунку, Грузія повинні приєднатися до блоку.

Умови розширення ЄС

Проте “у цьому розширеному Союзі розбіжності між державами-членами зростатимуть у тому, що стосується політичних інтересів, економічного впливу та систем соціального забезпечення”, – сказав він.

“Там, де сьогодні потрібна одностайність, ризик того, що окрема країна скористається своїм правом вето і завадить всім іншим просуватися вперед, зростає з кожною додатковою державою-членом”, – додав Шольц.

“Тому я запропонував поступовий перехід до голосування більшістю в загальній зовнішній політиці, а також в інших областях, таких як податкова політика, – прекрасно розуміючи, що це також матиме наслідки для Німеччини”, – сказав він.

Зброя для України

Німеччина відправить зброю Києву в найближчі тижні, додав Шольц у своєму виступі в Карловому університеті в Празі.

За словами Шольца, крім відправки передових систем протиповітряної оборони, радіолокаційних систем або безпілотників, Німеччина може взяти на себе особливу відповідальність в плані нарощування потенціалу артилерії і протиповітряної оборони України.

Нагадаємо, за даними опитування Соціологічної групи “Рейтинг”, у середині червня 2022 року 87% опитаних підтримали б вступ України до Євросоюзу у разі проведення референдуму (проти – 4%, не проголосували б – 8%). Підтримка вступу до ЄС одностайна серед представників усіх макрорегіонів та вікових груп.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

этот адольфик- может своей лысиной, поддержать – грязно-чёрный обламки – негретоса:))))

рубль
рубль
1 год назад

да, вот такое я шалунишка, мечтаю о разных писюнах – и грязных, и адольфовских:))))

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x