Супровід до кордону в обхід пунктів пропуску за 300 долларів: у Білгород-Дністровському районі затримали ухилянта та його “провідників”

0 коментарів 33318 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Одещині правоохоронці викрили черговий канал незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон. Проклали його зловмисники з Білгород-Дністровського району. Поліцейські разом з прикордонниками затримали їх при спробі супроводити одного з «ухилянтів» до сусідньої країни. За цю послугу спільники отримали 300 доларів США. ПРо це повідомили у 


Стражі порядкувикрили в злочинній діяльності двох жителів села Козацьке віком 36-ти та 39-ти років. Було встановлено, що односельці, знаючи вихід до Молдови в обхід пунктів пропуску, вирішили заробити на чоловіках призовного віку, що прагнуть втекти з України, аби уникнути мобілізації. Реалізуючи наявну інформацію, зловмисників затримали, щойно вони отримали 300 доларів винагороди від 27-річного клієнта і довели його до поля поблизу кордону, вказавши подальший шлях, який «ухилянт» мав пройти самостійно.

У правопорушників вилучили гроші, отримані злочинним шляхом, та мобільні телефони з перепискою.

«Провідникам» повідомили про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів. Ці дії передбачені ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і караються позбавленням волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Відносно громадянина, який спробував незаконно перетнути державний кордон України, склали адміністративні матеріали за ч.1 ст.204-1 КУпАП. Її санкція передбачає накладення штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Заходи проводили оперативники міграційної поліції Одещини спільно зі слідчими Білгород-Дністровського районного відділу поліції, співробітниками Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Південь» та прикордонниками Білгород-Дністровського загону.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x