Суддя, лікарі та комунальники: в Кілії знайшли работу десятки переселенців

0 коментарів 47331 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Через війну в Кілії знайшли тимчасову домівку  мешканців регіонів, де зараз проходять військові дії, або існує висока загроза ракетних ударів. І хоча кілійці також нерідко здригаються від повітряних тревог, багато хто з приїжджих відчуває себе тут у безпеці. У відносно звичне русло життя повертається особливо у тих, хто зміг знайти для себе роботу. За даними “Бесарабії INFORM”, частина переселенців працевлаштувалася в медичних закладах, на комунальних підприємствах та навіть у суді. Окрім того, гостям міста запропонували працю в магазинах, кав’ярнях, салонах краси та інших закладах малого бізнесу. 


Так, наприклад, до Кілійського райнного суду направлено ще одного суддю, який вимушено переїхав у наше місто через війну з Херсонської області. Тепер установа може розглядати справи про тяжкі злочини.

Як повідомив журналісту “БІ” Кілійський міський голова Вячеслав Чернявський, у комунальних медзакладах Кілії з’явилися вузькі спеціалісти, зокрема спеціаліст УЗД, хірург, травматолог та інші.

Роблять місто красивішим чотири працівника “Добробуту”. На роботу в КП прийняли двох благоустроїв, водія та двірника.

Декілька рішучих переселенців-підприємців, які мали бізнес вдома, не побоялися відкрити його тут. Таким чином, наприклад, з’явився новий масажний кабінет.

Зауважимо, що “БІ” відомо кілька випадків, коли переселенець виразив бажання назавжди зв’язати своє життя з Кілією, придбав собі домівку та навіть знайшов кохання.

Додамо, що за працевлаштування зареєстрованої тимчасово переміщеної особи роботодавець отримує компенсацію ЄСВ.
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x