Сили безпеки та оборони України закликали світ не допустити судилища окупантів над полоненими українцями

0 коментарів 23652 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Російські окупанти не дотримуються досягнутих домовленостей щодо поводження з військовополоненими захисниками Маріуполя Донецької області. Про це заявили сили безпеки та оборони України у зверненні, яке опублікували 12 серпня у Facebook Генштабу ЗСУ.


“Ми закликаємо увесь цивілізований світ не допустити анонсованого катами судилища в Маріуполі над українськими захисниками та захисницями. Вимагаємо негайно направити представників Організації Об’єднаних Націй, Міжнародного комітету Червоного Хреста до місць, у яких утримують українських військовополонених, передусім – до Оленівки”, – ідеться в заяві.

Українські силовики зазначили, що питання обміну полоненими “складне та чутливе”, а

“Російська Федерація не дотримується зобов’язань, нехтує домовленостями, не визнає міжнародних норм і правил ведення війни”.

“Операція з порятунку 2,5 тис. захисників Маріуполя була єдиним можливим варіантом, щоб зберегти життя нашим героям. Альтернативи на кшталт extraction не було, стояв вибір: операція з порятунку чи загибель на “Азовсталі” насамперед тяжкопоранених, адже запаси необхідних медикаментів закінчувалися”, – пояснили українці.

У заяві української сторони наголошують, що в червні вдалося обміняти 144 осіб, 95 із яких – захисники Маріуполя.

“Більшість із них мали тяжкі поранення. Станом на зараз вони отримали необхідну медичну допомогу і реабілітацію. Усі державні інституції працюють над тим, щоб повернути героїв Маріуполя і всіх українців, які перебувають у полоні ворога”, – заявили силовики.

За їхніми даними, підтримують зв’язок із сім’ями полонених військовослужбовців, виконують зобов’язання щодо їх соціального захисту.

“Україна постійно посилює публічну комунікацію з нашими партнерами, звертається до міжнародних організацій та світових лідерів, привертає увагу світу до дій, які чинить ворог з українськими військовими, які перебувають у полоні”, – ідеться в заяві.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x