Росія створює під Херсоном ударне угруповання, – ОК “Південь”

1 коментар 37449 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Росія створює ударне угруповання на Криворізькому напрямку на півдні України. Ймовірно, ворог готується до контрнаступу, щоб вийти на адмінкордон Херсонської області. Про це повідомляє оперативне командування “Південь”.


“Ситуація в операційній зоні на півдні складна і напружена. Ворог продовжує ведення бойових дій по межі оборони. Розпочав створення ударного угруповання на Криворізькому напрямку. Цілком імовірна і підготовка ворожого контрнаступу з подальшими планами виходу на адміністративний кордон Херсонської області”, – йдеться в повідомленні.

Колишній радник глави МВС, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів вважає, що саме Кривий Ріг і Запоріжжя, а не Миколаїв є ключовими напрямами удару.

“Справа в тому, що російські війська мають розширити плацдарм від Херсона і знайти нові можливості забезпечення і постачання своїх угрупувань через Дніпро. За їхніми планами наступ має відбутись 6-10 серпня. Вони сконцентрували одне з найбільших угруповань з початку війни, понад 30 БТГр. Однак, все ще залежить і від наших дій. Якщо “святі” HIMARSи будуть активно знищувати склади окупантів, то ідея наступу може застопоритись”, – розповів Андрусів в інтерв’ю Главреду.

По даним ОК “Південь”, за останню добу українською авіацією завдано три удари по опорних пунктах Росії і ще один – по скупченню озброєння та техніки в Бериславському та Баштанському районах.

Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ завдали вогневий удар по Чорнобаївці, де розташований пункт базування окупаційних військ.

За день, 2 серпня, українці знищили 20 рашистів, 2 танки Т-72, гаубицю “Мста-Б”, а також 4 одиниці автомобільної та броньованої техніки.

Остаточні втрати РФ – ще розвідуються.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Синдбад
Синдбад
1 год назад

Врети все! Они всех вас, хахлы, – одной левой !!!

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x