Одеська область першою в Україні завершила збір ранніх зернових – скільки намолотили

0 коментарів 17604 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Аграрії Одеської області завершили збір ранніх зернових – зібрано 2,5 млн тонн.


Про це повідомила прес-секретар голови Одеської обласної військової адміністрації Альона Новічкова.

“Одеська область першою в Україні завершила збір ранніх зернових культур. В 2022 році зібрано 2,5 млн тонн: зокрема, головну хлібну культуру, озиму пшеницю обмолочено на площі 627,3 тисячі гектар і намолочено 1,63 млн тонн. Врожай озимого ячменю склав 692 тисячі тонн. Ярого ячменю намолочено 82,6 тисячі тонн. Ріпак обмолочено на площі 139,5 тисячі гектар і намолочено 242,4 тисячі тонн”, – проінформували в ОВА.

Як зазначив очільник області Максим Марченко, зібраного врожаю вистачить як на забезпечення внутрішніх потреб області, так і на експорт, а також поставки в інші області, які матимуть у цьому потребу. Він подякував аграрям, які в важких умовах продовжують виконувати свою роботу та забезпечують Одещину і світ зерном.

Як повідомляло “БІ”, 1 серпня відновлено експорт українського зерна – з Одеського порту вперше з початку повномаштабної війни вийшло судно Razoni під прапором Сьєрра-Леоне, завантажене 26 тисячами тонн української кукурудзи, що зараз прямує до ліванського порту Триполі. А сьогодні вранці з портів Одеської області вирушив перший караван суден з українським збіжжям. На борту трьох балкерів NAVI STAR, ROJEN та POLARNET – 57 тисяч тонн української кукурудзи, яка направляється до Туреччині, Великої Британії та Ірландії.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x