Одеська область отримала перші ПЛР-тести для виявлення мавпячої віспи

0 коментарів 18279 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Міністерство охорони здоров’я України надало регіонам тест-системи для діагностики мавпячої віспи. До ймовірної небезпеки тепер готова і Одещина.


Про це повідомили в ДУ “Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб МОЗ України”.

Вірусологічна лабораторія отримала 6 наборів ПЛР-тестів для проведення 150 досліджень. Лабораторія має необхідне сучасне обладнання, укомплектована навченими кадрами.

Повідомляється, що результати ПЛР-діагностики можна отримати вже через 4–6 годин від початку досліджень, що дає можливість своєчасно реагувати на надзвичайну подію.

Зазначимо, що у серпні поточного року ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», за підтримки ВООЗ, проведено онлайн-підготовку фахівців епідеміологічного профілю ООЦКПХ та медичних працівників закладів охорони здоров’я з питань епіднагляду, діагностики та профілактики віспи мавп.

Станом на 27 серпня вірус віспи мавп був зафіксований у 92 країнах світу. Загалом зафіксовано понад 35 тисяч випадків. В Україні таких випадків поки що не виявлено, але у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації у світі наша держава розпочала підготовку до можливої ​​надзвичайної ситуації. Випадки зараження віспою були зафіксовані близько до українських кордонів. Зокрема, у Молдові та Румунії.

Довідково: Мавпяча віспа – рідкісне вірусне захворювання, що передається людині від тварин. Симптоми захворювання – лихоманка, головний біль та шкірний висип, який починається на обличчі й поширюється на решту тіла.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x