Голова однієї з районних адміністрацій Одеси наживався на закупівлі майна для тероборони

2 коментаря 19008 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Одесі голову однієї з районних адміністрацій міськради підозрюють у завданні понад 714 тис. грн збитків на закупівлі майна для місцевої тероборони. Представникові місцевого самоврядування інкримінують зловживання службовим становищем. За скоєне йому може загрожувати до шести років ув’язнення.


Про повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

За даними слідства, посадовець повинен був здійснити матеріально-технічне забезпечення підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань територіальної громади міста Одеси. Зокрема, закупити спеціальне спорядження та військове обмундирування. В ході виконання цього завдання він умисно уклав договір з комерційною структурою на поставку термобілизни, спальних мішків та карематів за завищеними цінами.

Розуміючи, що фірма-постачальник запропонувала економічно невигідну пропозицію, голова РДА не вжив жодних заходів щодо її відхилення та пошуку більш вигідного варіанта закупівлі. В наслідок таких дій постачальникові було сплачено понад 714 тисяч гривень зайвих коштів і відповідно на цю суму завдано збитків територіальній громаді міста Одеси. Даний факт підтверджується висновком судово-економічної експертизи.

На підставі зібраних доказів посадовцю повідомили про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Йдеться про зловживання службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для юридичної особи використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави.

За скоєне підозрюваному може загрожувати до шести років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Розслідування справи ще триває.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

свиньи рогатые, они всегда – почавкать хотят:))), да пожирнее!

рубль
рубль
1 год назад

Вот такие мы все – рыги и ОБЕZЖОПНИКИ, а что именно характерно:

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x