Біля кордонів України різко зросла кількість російських вертольотів та бойових літаків – Командування повітряних сил

0 коментарів 24867 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Поблизу кордонів України російські війська розмістили майже 800 одиниць ворожої бойової авіації. Наразі біля наших рубежів перебуває  360 вертольотів та 400 бойових літаків держави-терориста.


Про це під час брифінгу у четвер, 25 серпня, повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Гнат.

“Навколо наших кордонів знаходиться угруповання літаків Росії — понад 400 бойових літаків. Також є 360 вертольотів, з них понад 150 — ударні — такі як Ка-52”, — сказав Гнат, додавши, що за вчорашній день українські бійці з сил протиповітряної оборони збили два такі гелікоптери.

Зі слів Гната, російські війська зараз активно застосовують авіацію. Зокрема, сили РФ постійно патрулюють у повітряному просторі Росії, Білорусі, тимчасово окупованих територій та акваторії Чорного та Азовського морів. Також постійно у повітрі знаходяться літаки дального радіолокаційного виявлення А-50 та літаки-ретранслятори Іл-22.

Крім цього, Гнат зазначив, що в День Незалежності України, 24 серпня, російські війська здійснили близько 200 вильотів і завдали 8 ударів по території країни. Для атак окупанти використовували крилаті ракети Х22 та реактивні системи залпового вогню “Торнадо-С”.

Як ми повідомляли раніше, загалом впродовж вчорашнього дня на території України пролунало 189 сигналів повітряної тривоги– це абсолютний рекорд із кінця лютого.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x