Угода про деблокаду: стало відомо, який порт Одещини може запрацювати першим

2 коментаря 47331 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Першим в рамках деблокади може запрацювати Чорноморський порт, перше судно може пройти розблокованими коридорами протягом чотирьох діб. Про це в коментарі Економічній правді розповів заступник міністра інфраструктури та учасник української делегації на перемовинах Юрій Васьков.


“За нашими побажаннями, робота повинна розпочатися протягом у найближчі 3-4 доби. Для цього необхідно, щоб Координаційний центр в Стамбулі був укомплектований, ми зараз обговорюємо це питання. Але повинні бути сформовані представники всіх чотирьох сторін”, – розповів Васьков.

За його словами, це можна виконати протягом чотирьох діб, і тоді розпочнеться безпосередньо відновлення судноплавства.

На уточнення щодо проведення розмінування територіальних вод, він зазначив, що це питання передусім військове, проте у будь-якому разі можна буде розпочати возити зерно з одного порту, додати інший, після чого запрацюють усі троє.

Першим таким портом може бути Чорноморський, потім – Одеський, а останнім запрацює порт “Південний”.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Синдбад
Синдбад
1 год назад

Так кто же взялся за разминирование? Это ведь не шутка-почти 600 мин ! Пусть допотопных,но взрываются они не хуже новых…

Сварог
Сварог
1 год назад

Так, какой-то то ли прохожий, то ли гость грозился разминировать. Не знаю были ли там мины, но рвануло зач0тно, мин таких не бывает, только pyzzкие пердаки…

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x