Нардепи планують дозволити примусове вилучення майна під час війни

0 коментарів 44199 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Верховна Рада в першому читанні затвердила законопроєкт про примусове вилучення майна на користь держави у воєнний час. Про це йдеться на офіційному сайті парламенту, передає Фокус.


Законопроєкт №7605 “Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації деяких питань примусового відчуження та вилучення майна в умовах правового режиму воєнного стану” підтримали 256 народних депутатів.

У пояснювальній записці сказано, що документ дає місцевим військовим адміністраціям “право оперативного реагування та термінового внесення питань щодо підприємств оборонного значення недержавної форми власності в РНБО”. Також законопроєкт №7605 пропонує оптимізувати порядок відчуження та вилучення майна і здійснення відповідної компенсації.

“Ухвалення цього законопроєкту дозволить удосконалити й оптимізувати процедуру, механізм проведення примусового відчуження та вилучення майна в умовах правового режиму воєнного стану, прискорити термін переходу промисловості на воєнні рейки, особливо важкої промисловості та машинобудівної галузі. У період дефіциту важкого озброєння та боєприпасів поряд із отриманням необхідного від наших союзників дозволить налагодити власний механізм забезпечення наших ЗСУ необхідним озброєнням і амуніцією”, — додав автор законопроєкту в пояснювальній записці.

Компенсація за відчужене майно в разі затвердження документа здійснюватиметься протягом наступних п’яти бюджетних періодів за рахунок держави.

Народний депутат від фракції “Голос” Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі повідомив, що законопроєкт дозволить вилучати обладнання, яке може принести користь і використовуватиметься для діяльності оборонно-промислового комплексу. Відчуження майна, за його словами, здійснюватиметься на основі рішення РНБО, яке було схвалено відповідно до пропозиції місцевих військово-цивільних адміністрацій.

“Рухоме та нерухоме майно може бути передане в управління Національного агентства (АРМА — ред.)”, — підсумував Железняк, коментуючи ухвалення законопроєкту №7605 у першому читанні.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x