Підозрюють у незаконному зберіганні боєприпасів: силовики затримали керівника охорони біглого нардепа Деркача

0 коментарів 25650 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Співробітники контррозвідки СБУ та детективи НАБУ затримали керівника особистої охорони одного з народних депутатів України. Ймовірніше за все йдеться про керівника охорони нардепа Андрія Деркача, якого в СБУ називають завербованим російською розвідкою. Про це, із посиланням на пресслужбу СБУ, НАБУ та власні джерела у правоохоронних органах повідомляє Українська правда.


Затриманого чоловіка підозрюють у незаконному зберіганні боєприпасів. У нього вилучили декілька ручних осколкових гранат, а також патрони до нарізної вогнепальної зброї.

За даними СБУ, фігурант був наближеним до чинного депутата-втікача, якого СБУ вважає причетним до роботи на російські спецслужби.

Зокрема, цей депутат курував створення низки приватних охоронних підприємств у різних областях, щоб використати ці структури для швидкого захоплення України.

Офіційно у відомстві не повідомляють імені депутата, проте, за словами джерел УП, йдеться про нардепа Андрія Деркача.

У керівника його особистої охорони правоохоронці виявили та вилучили матеріали, які свідчать про тривалу підривну діяльність із боку Деркача проти України, його сталі зв’язки з представниками Росії та колаборантами.

Також у охоронця Деркача вилучили готівкою 200 тис. грн, 49 тис. євро, 11,5 тис. доларів.

Крім того, під час обшуку, окрім незаконних боєприпасів, у чоловіка знайшли книжки проросійського змісту. Наприклад, книжку 2020 року, одного з видавництв міноборони РФ.

Наразі охоронцю готується повідомлення про підозру за ч.1 ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Підозрюють у незаконному зберіганні боєприпасів: силовики затримали керівника охорони біглого нардепа Деркача

Підозрюють у незаконному зберіганні боєприпасів: силовики затримали керівника охорони біглого нардепа Деркача  Підозрюють у незаконному зберіганні боєприпасів: силовики затримали керівника охорони біглого нардепа Деркача

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x