Фейкові «мінери» три тижні поспіль тероризують аеропорт в Кишиневі

0 коментарів 28296 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Приблизно з 4 липня по Молдові прокотилася хвиля фейкових замінувань. Невідомі залишають неправдиві повідомлення про загрозу вибухів у аеропорті, лікарнях та будівлях органів влади.


Повідомлення про «замінування» поліція у Молдові фіксує уже протягом трьох останніх тижнів. Тільки за 5 липня до поліції надійшло понад 50 подібних повідомлень. Усі зареєстровані сигнали про мінування аеропорту, будівлі Вищої судової палати, столичної клінічної лікарні № 1 «Георге Паладі», столичного суду району Буюкани та інших об’єктів виявилися неправдивими.

При цьому при перевірці всіх повідомлень кожного разу проводиться евакуація персоналу і відвідувачів установ, пасажирів аеропорту, пацієнтів лікарень, навить важкохворих з реанімаційних відділень, що створює великі труднощі в роботі органів влади, соціальних інституцій і незручності для населення. В аеропорті Кишинева, наприклад, майже щодня через це затримуються або скасовуються рейси.

Слід зазначити, що цим подіям передувало підписання президентом Молдови Маєю Санду закону про заборону програм новин з Росії, які поширюють дезінформацію. Документ набув чинності 24 червня.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x