Судноплавні компанії не поспішають вивозити мільйони тонн зерна, яке застрягло в Україні – побоюються ризиків

0 коментарів 25218 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Основною загрозою для експорту зерна з України залишаються міни, що дрейфують у Чорному морі.


Про це йдеться у матеріалі Associated Press.

Судновласники оцінюють ризики та не поспішають вивозити зерно. Є у них питання і щодо механізму реалізації підписаних у Туреччині угод.

AP підрахували, що для вивезення 20 млн тонн зерна за 120 днів потрібно 4-5 великих суховантажів на день, але, судячи з атаки на одеський порт, велика ймовірність, що все піде не так.

“Судноплавні компанії не поспішають вивозити мільйони тонн зерна, яке застрягло в Україні, незважаючи на проривну угоду щодо забезпечення безпечних коридорів через Чорне море. Це пов’язано з тим, що у водах дрейфують вибухонебезпечні міни, судновласники оцінюють ризики, і багато хто все ще має питання щодо того, як розвиватиметься угода. Складності угоди призвели до повільного та обережного початку, але вона діє лише протягом 120 днів, а годинник почав цокати минулого тижня”, – ідеться у матеріалі Associated Press.

Крім мінних полів, у Міжнародній палаті судноплавства (ICS) вбачають проблему у гарантуванні безпеки екіпажів, які налічують при перевезенні подібних вантажів 20-25 осіб. Є припущення, що забезпечуватимуть військові ризики морські страховики.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x