Военный капелан рассказал об участии представителей ЛГБТ сообщества в АТО и о манипуляции в СМИ на эту тему

0 коментарів 75087 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Нещодавно в інформаційному просторі України з’явилися матеріали, які висвітлюють поодинокі випадки участі гомосексуалістів в волонтерському та добровольчому рухах, зокрема: телеканал ZIK продемонстрував документальний фільм «Стежками війни: НЕтрадиційна армія»; на цю тематику з’явилося ряд публікацій у ЗМІ; в соцмережі Фейсбук з’явилася сторінка «Військові ЛГБТ та їх союзники», а 30 серпня у київській галереї IZONE відкрилася фотовиставка “Ми були тут”…


Чи відповідає інформація дійсності про участь декількох гомосексуалістів в лавах бійців АТО на більше ніж 300 тисячну армію –це вже питання залишається на совісті журналістів та організаторів вказаних заходів, а от щодо самої подачі інформації – тут необхідно надати коментар.

Інформація про ці поодинокі випадки подається журналістами дуже спекулятивно та занадто маніпулятивно!

Чому саме так?

  1. Я, як військовий капелан, від імені бійців АТО (ООС), хочу висловити вкрай величезне обурення у бік журналістів, які саме так подають інформацію й характеризують Українську Армію в цілому! Зокрема, телеканал ЗІК свій відеоролик про участь гомосексуаліста в одному з добровольчих батальйонів назвали так: «НЕтрадиційна армія» (https://zik.ua/tv/video/170705). Ми хочемо наголосити, що світогляд деяких окремих осіб не можна екстраполювати (поширювати) на ВСЮ АРМІЮ! Що значить «Нетрадиційна» Армія? В будь-якій спільноті є люди з нетрадиційними чи збоченими поглядами на ту чи іншу сторону нашого буття! Мабуть, такі люди, які практикують гомосексуальні статеві зв’язки є в будь-якій великій спільноті, що нараховує сотні тисяч осіб, в тому числі дуже дрібний відсоток і серед волонтерів чи військовослужбовців, але називати ВСЮ АРМІЮ«нетрадиційною», ми такого права таким журналістам не давали!!! Чи запитали такі горе-журналісти думку у більшості бійців, захисників чи волонтерів: чи згодні вони з тим, що захищають Батьківщину саме у «Нетрадиційній Армії»? Чи згодні більшість волонтерів з тим, що вони допомагають саме «НЕТРАДИЦІЙНІЙ Армії»? Виходячи з думки переважної більшості волонтерів та бійців з якими спілкувався я особисто та спілкувалися мої побратими-капелани відповідь очевидна й ОДНОЗНАЧНА – «НІ»!!! То хто вам дав таке право називати нашу Армію саме такими термінами та принижувати гідність більшості Героїв – захисників нашої держави, які категорично не сприймають таку провокативну характеристику; які не згодні з таким навішуванням ярликів на сотні тисяч героїв!!!
  2. Я, як військовий капелан, від імені бійців АТО (ООС), хочу заявити, що в саме такій подачі матеріалу ми вбачаємо спекуляцію та паразитування на вкрай святих для більшості українців цінностях, якими є героїзм захисників держави, та жертовність простих волонтерів.

Як власне відбувається така спекуляція на святинях та маніпулювання свідомістю громадян? Зараз поясню, але спочатку 2 тези:

По-перше, з точки зору християнської теології, будь-яку людину Бог любить, як унікальну особистістьта поважає її людську гідність, не залежно від її гріховних нахилів.

По-друге, водночас Господь люблячи людину засуджує її гріховні вчинки!

Тому, ми з повагою відносимся до будь-якої людини, особливо тієї, яка стала на захист територіальної цілісності  України та виконувала священний чоловічий обов’язок! Сукупна характеристика таких людей є: героїзм, патріотизм, самовіддача… Тому й Армія наша – Армія патріотів, героїв і навіть мучеників! Саме за сукупними характеристиками бійців ми характеризуємо армію в цілому!

Разом з тим, ми розуміємо, що у кожного захисника можуть бути якісь власні внутрішні проблеми, гріховні нахили. Наприклад, хтось страждає на алкоголізм, хтось вживає наркотики, хтось нечесно наживається, хтось може зраджувати дружині та багато, нажаль інших гріховних діянь, якими наповнений цей світ…

Але ж, ми не можемо говорити про те, що у нас Армія пияків, чи гуляків, чи наркоманів, чи мародерів, чи контрабандистів, чи гомосексуалістів, чи ще якихось гріховних нахилів(які можливо мають місце проявлятися в тих чи інших випадках в житті тих чи інших військовослужбовців)! Не можемо! Не маємо жодного морального на це права! Бо це буде плювок в обличчя тих же бійців, які, в першу чергу, як могли виконували свою почесну місію!

Я приведу такий приклад: Моя дружина, Ольга, довгий час допомагала наркозалежним в обранні ними шляху боротьби з цією проблемою. Зокрема, вона з командою волонтерів працювала в одному з пунктів замісної терапії, спілкуючись там з пацієнтами та надаючи їм психологічну, духовну допомогу, допомогу по соціалізації. Одного разу в листопаді 2014 року, коли я був між ротаціями в зоні АТО в м.Києві, я прийшов з дружиною в пункт замісної терапії на Лівому березі, там я побачив хлопця у військовій формі з шевронами одного з добровольчих батальйонів, як військовий капелан, я швидко знайшов спільну мову з добровольцем… Він довірився мені й розповів про свою проблему з наркозалежністю та про те, як він служить в зоні проведення АТО й бореться зі своєю проблемою… Він брав додаткові наркозамінніфармокологічні засоби на фронт (тоді їх батальйон перебував під Дебальцево), щоб заміщувати вживання наркотиків.

Однозначно, що ця людина заслуговує на повагу! Але, я ніколи не напишу статтю на кшталт «Стежками війна: Армія НАРКОЗАЛЕЖНИХ»!!! ХОЧ ВОНИ ТАМ БУЛИ! Сподіваюсь й інша будь-яка притомна людина не спроможеться на таке… Але ж, погодьтеся така маніпулятивна стаття транслювала б погляд з того самого кута, що й подача нашої армії, як армії людей нетрадиційної орієнтації? Чому такі статті не виникають? Тому що, не існує в світі потужного лобі, яке вливало б мільярди доларів щорічно на просування «наркологічної» ідеології! А лобі, яке просуває гомосекуалістичну та взагалі ЛГБТ ідеологію – є! Й це лобі, відповідно, працює й з журналістським середовищем в Україні! Тому ми бачимо такі, скоріш за все, проплачені статті, які плюндрують святі для всіх українців теми й плямують їх не алкоголізмом чи наркоманією, а саме гомосексуалізмом (хто платить, той і замовляє музику)!

Хоч ці проблеми й різні, але мають один корінь: не знання Бога й побудова шляхів життя через покладання на власні уявлення про життя… Проблема наркоманії, як і прийняття людиною на себе будь-яких сексуальних «ідентичностей», які не відповідають його фізіологічній природі, є набутими гріхами, а не суто вродженими! Наркозалежними чи алкоголіками не народжуються, а ними стають, єдине, що деякі люди надтосхильні  до того чи іншого гріха, тому у них саме на цьому фронті може бути запекла боротьба! Але у кожного свої власні бої на духовному полі у когось з жадібністю, схильністю до корупції, у когось з перелюбом йде запекла боротьба, у когось з будь-якою залежність (від ігроманії до наркоманії), у когось з збоченими сексуальними нахилами в тому числі, гомосексуальними. Кожна людина, яка бореться заслуговує на повагу, навіть якщо її боротьба не завжди вінчається успіхом! Але, коли людина ПИШАЄТЬСЯ своєю проблемою, а не бореться з нею, та ще й пропагує її, як «нормальний» спосіб життя, то це є зухвала боротьба проти Бога, суспільства та всього, що називається справжньою людською гідністю!

  1. Хочу наголосити, що будь-яка інформація з точки зору професійної журналістики повинна подаватися неупереджено та максимально всебічно. Тому викликає здивування дуже непослідовне висвітлення означеної теми такими псевдожурналістами! Так, коли висвітлюється тема участі серед багатьох тисяч українських волонтерів людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією, частина яких належить до ЛГБТ-спільнот України, то чому не була вказана чітка офіційна позиція керівників таких спільнот щодо допомоги українській армії?Чому не наведена цитата Олени Шевченко однієї з лідерів ЛГБТ руху України, яка звучить так: «Мы не инвестируем в войну и убийства» (мовою оригіналу). https://censor.net.ua/blogs/3071568/chomu_kervniki_lgbtruhu_proti_pdtrimki_ukransko_arm

Одним словом, взагалі ГЛБТ України на рівні керівників засуджують допомогу армії та її дії наших бійців по захисту територіальної цілісності нашої держави, називаючи їх «вбивцями», або, принаймні не підтримують такі дії. Але деякі геї, всупереч позицій керівників їх спільнот, все ж допомагали армії… Це вже більш всебічна подача інформації, позбавлена від однобокого «висвітлювання» та спекулювання.

Тому, я звертаюся до всіх українців не піддаватися маніпуляціям та тверезо оцінювати будь-яку інформацію, тому що зараз йде потужна ідеологічна кампанія, фінансована з-за кордону, по нівелюванню наших цінностей!

Автор: Iгор Плохой

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x