Народний депутат з “Блоку Петра Порошенка” розповів про тиск Президента на фракцію

2 коментаря 25812 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


leshchenkoНародний депутат від “БПП”, журналіст Сергій Лещенко поділився враженнями про 10 днів роботи депутатом
Серед того, що засмутило нардепа – кулуарщина, несміливість, підлабузництво, обман, жага посад, кнопкодавство.
Лещенко розповів, що під тиском адміністрації Президента, зокрема, створено Міністерство інформаційної політики, “яке може стати інструментом цензури. Цей новий орган влади, який організовують з небаченими темпами та завзяттям, заскочив не лише журналістів або депутатів, але навіть майбутніх колег Юрія Стеця – особливо міністрів іноземного походження. Позитив нових облич в уряді не переважив для мене той факт, що ми створюємо інформаційного регулятора, який не матиме іншого вибору, ніж бути інструментом пропаганди.


На фракціях часто відбуваються бурхливі дискусії, які завершуються ухваленням рішень, що ідуть врозріз з рекомендаціями начальників. Шкода, але поки що кількість незгідних різко зменшується, коли президент приїжджає на засідання. Так сталося з Міністерством інформації – фракція домовилася відкласти це рішення до проведення публічного обговорення нової структури, Юрій Стець погодився з аргументами присутніх, але слова президента “це моя політична вимога” перекроїли настрої колег. Завершилося тим, що проти Міністерства інформації проголосували троє депутатів – ваш покірний слуга, Заліщук і Добродомов, троє утрималися – Найєм, Климпуш-Цинцадзе і Козаченко, і один не голосував – Продан. Це з тих, кого я бачив.

Щодо голосування за керівництво парламентськими комітетами та розподіл депутатів по комітетах: всупереч рішенню фракції, до керівного складу комітетів було включено щонайменше десять депутатів, які голосували за закони 16 січня 2014 року. З пакету зникли Ківалов і Геллер, зате з’явилися Деркач і Кацуба. Фракція знову відмовилася від власного рішення під зовнішнім тиском”, – пише журналіст.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
kers
kers
9 лет назад

не гоже жаловаться на кормильца.вы дам масовку создавайте а за нас всех и так уже порешали все

гость
гость
9 лет назад

Вот она – администрация президента!

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x