В ИГГУ отметили 150-летие со дня рождения Бориса Гринченко

1 коментар 39717 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


4 липня 2012 року українським Парламентом ухвалено Постанову «Про відзначення 150-річчя від дня народження Бориса Дмитровича Грінченка». У Постанові йдеться про забезпечення належних організаційно-правових умов для відзначення ювілею Б. Д. Грінченка (9 грудня 2013 р.) на державному та регіональному рівнях.iggy-grnchnk (4)


На факультеті української філології та історії упродовж тижня з 9 грудня по 12 грудня було проведено низку заходів. Засідання круглого столу «Лицар праці» відкрила завідувач кафедри української мови і літератури професор Райбедюк Г. Б. Вона, зокрема, відзначила, що постать Бориса Грінченка у кожного викликає власні асоціації. Дехто згадує відомі рядки Максима Рильського: «Збирайте, як розумний садівник, достиглий овоч Грінченка і Даля», хтось – прочитані зі шкільних хрестоматій оповідання «Олеся» або «Каторжна», а комусь спадають на думку рядки з повісті сучасної української дитячої письменниці Марини Павленко, у якій йдеться про непросту долю дітей із неблагополучної родини: «…хотілось би оповідь про малих Сойченків закінчити по-грінченківськи: «Вони вийдуть зі школи розумними та чесними людьми».

150-річний ювілей від дня народження Бориса Дмитровича Грінченка, який відзначає Україна, є доброю нагодою ще раз згадати видатного українського поета, прозаїка, перекладача, педагога, літературознавця, мовознавця, музеєзнавця, громадського діяча. У двох поетичних рядках Грінченко висловив кредо поета і громадянина: «Зроблю», – сього сахайся слова.  «Зробив», – отсе потужних мова.

iggy-grnchnk (1) iggy-grnchnk (2) iggy-grnchnk (3) iggy-grnchnk (5) iggy-grnchnk (6) iggy-grnchnk (7)

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Грон
Грон
10 лет назад

а на фоте позирует шванючка, она же жембровская… педыновская стерва

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x