Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Знову скандал: ДБР викрило схему ухилення від мобілізації в одеському центрі комплектування

0 коментарів 11610 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Працівники Державного бюро розслідувань викрили співробітника Малиновського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеси, який організував незаконну схему ухилення від мобілізації. Схема діяла з березня 2023 року, і завдяки їй чоловіки могли уникнути призову, сплативши від 4 до 7 тисяч доларів США. Про це, посилаючись на ДБР, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Співробітник ТЦК несанкціоновано корегував дані військовозобов’язаних в електронній базі «Оберіг». Він вносив неправдиву інформацію про непридатність чоловіків до військової служби, що дозволяло їм отримати дозвіл на виїзд за кордон. Встановлено, що схема діяла тривалий час, і зараз правоохоронці з’ясовують кількість осіб, які скористалися цією незаконною послугою.

Зловмиснику повідомлено про підозру в несанкціонованому втручанні в роботу інформаційно-комунікаційних систем (ч. 5 ст. 361 Кримінального кодексу України). Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років. Також вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x