Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Замість монет в Україні можуть з’явитись “шаги”: деталі

0 коментарів 2997 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Національний банк розробив та подав до Верховної Ради пакет законопроєктів про зміну назви розмінної монети України з “копійки” на “шаг”. Зазначається, що Національний банк України ініціює зміну назви для відновлення історичної справедливості та посилення національних традицій у грошовому обігу України. Важливий момент – наступного року Нацбанк вже планує відкарбувати 20 мільйонів монет. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на голову Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева.


Як йдеться у листі регулятора до голови ВР Руслана Стефанчука, Національний банк звертається з проханням підтримати ініціативу НБУ з відновлення історичної справедливості у сфері грошового обігу та зміни назви української розмінної монети з “копійка” на питомо українську – “шагˮ.

Ухвалення відповідних законопроєктів не передбачає додаткових витрат. При цьому уже відкарбовані монети спеціально не вилучатимуть, вони будуть перебувати в обігу разом з новими шагами.

Експерти та історики підтримують зміни. Зокрема, провідний науковий співробітник Інституту історії України НАН України Андрій Бойко-Гагарін зазначає, що “шаг” для позначення дрібної монети є суто українською назвою для дрібних монет, тому її повернення до сучасного грошового обігу – логічне та науково обґрунтоване.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x