Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Утриманець Ізмаїльського слідчого ізолятору “заробив” на шахрайстві не тільки гроші, а й додаткові роки тюрми

0 коментарів 3429 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Нещодавно 54-річний одесит звернувся в поліцію за місцем мешкання і повідомив, що став жертвою афериста. Заявник знайшов в одній із соціальних мереж оголошення про продаж за привабливою ціною автомобіля «Toyota Land Cruiser», зв’язався з продавцем і за його умовою перерахував йому на картку завдаток у сумі 20 тисяч гривень. Після цього покупець знову подзвонив продавцеві, щоб домовитися про зустріч, однак той вже не відповідав на дзвінки. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Головне управління Нацполіції в Одеській області. 


Поліцейські встановили, що злочинець є мешканцем Ізмаїльського району, і передали матеріали тамтешнім колегам. Вже працівники Ізмаїльського районного відділу поліції спільно з оперативним відділом установи «Ізмаїльський слідчий ізолятор» встановили, що до шахрайства причетний 34-річний чоловік, який минулого року був засуджений до п’яти років позбавлення волі за пограбування та крадіжки.

Ув’язнений, використовуючи мобільний телефон, розмістив в інтернеті оголошення про продаж позашляховика, якого насправді не мав. Фото він взяв з аналогічних оголошень, а в описі зазначив, що в автівці є незначні технічні несправності і через це ціна нижча за ринкову – всього 40 тисяч гривень. Щойно «продавцеві» зателефонував потенційний покупець, він запевнив його, що не показуватиме автівку іншим бажаючим, якщо той перерахує аванс у розмірі половини вартості транспортного засобу. А отримавши гроші, почав ігнорувати дзвінки від потерпілого.

З камери, де зловмисник відбуває покарання, правоохоронці вилучили в якості речового доказу його мобільний телефон з інформацією, що підтверджує причетність до шахрайства.

Слідчий Ізмаїльського районного відділу поліції Валентин Янков розповів, що фігуранту повідомив про підозру за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України. За заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, зокрема вчинене повторно, правопорушнику загрожує до трьох років позбавлення волі.

Слідство триває. Процесуальне керівництво у справі здійснює Ізмаїльська окружна прокуратура.

Поліцейські вкотре закликають громадян бути обачними під час покупок в інтернеті та не сплачувати гроші наперед за товар чи послуги неперевіреним людям, а надавати перевагу післяплаті.

Утриманець Ізмаїльського слідчого ізолятору "заробив" на шахрайстві не тільки гроші, а й додаткові роки тюрми

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x