Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Одещина потрапила до п’ятірки “найсмачніших” місць України, які найчастіше відвідують гастротуристи

0 коментарів 3321 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Українські міста відомі своїми гастрономічними традиціями, які приваблюють туристів з усієї країни та світу. РБК-Україна розповідає про 5 “найсмачніших” міст України, до яких потрапила і наша перлина біля Чорного моря – Одеса. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Одеса: рибні делікатеси та вина

Одеса — місто, яке поєднує в собі багаті гастрономічні традиції та неповторний колорит. Як портове місто на березі Чорного моря, Одеса славиться своїми свіжими морепродуктами. Тут туристи можуть скуштувати справжні чорноморські делікатеси: мідії, рапани, креветки та знамениті бички. Особливою гордістю є форшмак — традиційна страва з оселедця, яка давно стала символом одеської кухні.

Однак Одеса відома не тільки морепродуктами. Гастрономічні маршрути включають дегустації вин із Шабо, що на Білгород-Дністровщині, — одного з найвідоміших виноробних куточків України. Шабо пропонує відвідувачам винні тури, де можна дізнатися про багатовікову історію виноробства та насолодитися місцевими винами.

Одеса також не обходиться без своїх традиційних вуличних смаколиків. Відомі на всю країну одеські пиріжки та “кукурудза на пляжі” додають особливого шарму цьому приморському місту. А знаменитий одеський гумор робить будь-яку гастрономічну подорож до Одеси ще більш незабутньою, створюючи атмосферу легкості та веселощів.

Одещина потрапила до п’ятірки "найсмачніших" місць України, які найчастіше відвідують гастротуристи
Одеса відома рибними стравами (фото: Freepik.com)

Львів: столиця кави та шоколаду

Львів справедливо вважається гастрономічною столицею України, особливо коли йдеться про каву. Це місто буквально “дихає” ароматами кавових зерен, а кав’ярні тут зустрічаються на кожному кроці. Львівська кава має свою історію, а кожен заклад пропонує свій унікальний підхід до її приготування. Тому, для багатьох відвідувачів Львова обов’язковою частиною подорожі стає дегустація місцевої кави з незабутнім смаком та особливою атмосферою львівських кав’ярень.

Окрім кави, Львів також славиться своїм майстерним шоколадом. Львівський шоколад з його насиченим смаком став своєрідним символом міста, і його часто привозять додому як гастрономічний сувенір.

Одещина потрапила до п’ятірки "найсмачніших" місць України, які найчастіше відвідують гастротуристи
Львів – столиця кави (фото: Freepik.com)

Закарпаття: смак вишуканих страв з полонин

Закарпаття вражає своїми унікальними гастрономічними традиціями, де зустрічаються кулінарні впливи Угорщини, Словаччини, Румунії та України. Гастротуристи можуть насолоджуватися різноманітними стравами, які передають багатство та різноманіття регіональної кухні. Однією з найпопулярніших страв є банош — кукурудзяна каша, приготована зі сметаною та шкварками, що надає їй особливого смаку. Місцеві сироварні пропонують традиційну бринзу та інші сири, які виготовляються на полонинах, дозволяючи скуштувати автентичні смаки Закарпаття.

Закарпаття також славиться своїм виноробством, де можна знайти вино та фруктові настоянки з унікальними смаковими відтінками.

Одещина потрапила до п’ятірки "найсмачніших" місць України, які найчастіше відвідують гастротуристи
Закарпатська бринза (фото: Freepik.com)

Полтава: край вареників та галушок

Справжній “гастрономічний рай” для любителів традиційної української кухні – Полтава.

Місто вважається батьківщиною знаменитих полтавських галушок – страви, яка набула майже культового статусу. Вареники з картоплею, сиром чи м’ясом також є невід’ємною частиною місцевої кухні.

Полтавський регіон також славиться своїми м’ясними делікатесами, особливо ковбасами та домашнім холодцем. Окрім вареників, тут можна знайти такі традиційні страви, як галушки зі сметаною, що просто тануть у роті. Полтавські ресторани часто спеціалізуються на домашній кухні, де страви готуються за старовинними рецептами. Гастротуристи приїжджають сюди, щоб скуштувати справжній український борщ з пампушками та насолодитися атмосферою спокою й автентичності.

Одещина потрапила до п’ятірки "найсмачніших" місць України, які найчастіше відвідують гастротуристи
У Полтаву їдуть за смачними варениками (фото: Freepik.com)

Вінниця: медові традиції та кондитерські вироби

Вінниця може виявитися несподіваним вибором для гастротуристів, проте цей регіон пропонує справжні гастрономічні скарби. Особливо відомий Вінницький край своїми медовими традиціями, тому туристи з усього світу приїжджають сюди, щоб скуштувати натуральний мед та різноманітні продукти бджільництва.

Окрім меду, Вінниця радує своїми кондитерськими виробами, де місцеві майстри створюють різноманітні смаколики на основі меду. Також варто звернути увагу на вінницькі ковбаси та інші м’ясні делікатеси, виготовлені за старовинними рецептами, які додають місцевій гастрономії ще більше колориту.

Одещина потрапила до п’ятірки "найсмачніших" місць України, які найчастіше відвідують гастротуристи
Вінницький мед приваблює туристів (фото: Freepik.com)
guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x