Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО»

0 коментарів 11232 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора в Болграді стартувала V ювілейна едиція Міжнародного етнографічного кінофестивалю «ОКО», який триватиме до 15 вересня включно. Церемонія відкриття фестивалю відбулась у другому корпусі Центра культури та дозвілля Болградської міської ради на Інзовській, 170, де заздалегідь зібралися організатори, гості цієї культурної події, а також мешканці громади. Як все відбувалося, бачила кореспондентка “Бессарабії INFORM”.


У фойє всі охочі мали змогу не тільки поспілкуватися, сфотографуватися, а й взяти участь у благодійному ярмарку на підтримку ЗСУ.

Церемонія відкриття розпочалась у глядацькій залі з трансляції відеоархіву про історію Міжнародного етнографічного кінофестивалю «ОКО» протягом цих п’яті років, ініціатором якого виступила громадянка України, етнічна болгарка, уродженка села Криничне Тетяна Станєва.

Святковий настрій зі сцени задав запрошений на фестиваль Етно електронний гурт “GG Гуляй Город”, що не залишив нікого байдужим своїм виконанням інтерпретованого українського фольклору.

А потім, щоб дати старт заходу, на сцену піднялися Болградський міський голова Сергій Димитрієв, почесний президент кінофестивалю «ОКО» Юрій Дімчогло, актор, продюсер та представник Національного фільмового центру Р. Болгарія Алєкс Алєекєєв, директорка та засновниця Міжнародного етнографічного кінофестивалю “ОКО” Тетяна Станєва та заступниця директора департаменту культури, релігії та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської обласної державної (військової) адміністрації Ярослава Резнікова.

«Щиро вітаю усіх з цією подією, що є частиною культурного життя нашого краю, нашої громади та міста Болград. Адже за ці роки фестиваль став справжньою платформою для талановитих кінематографістів, провідником у цікавий світ кіно, що не тільки демонструє унікальність та красу цього виду мистецтва, а й доносить правду… Щиро дякую всім, хто долучився до організації цього чудового заходу, та всім учасникам, які дарують нам свої творіння», – зазначив у своїй промові Сергій Димитрієв.

За ініціативу створення цього заходу та за  вклад в популяризацію аматорського кіномистецтва Болградський міський голова вручив Тетяні Станєвій диплом та Пам’ятний знак «200 років Болграду».

Почесний президент «ОКО» Юрій Дімчогло побажав, у свою чергу, довголіття кінофесту.

«Ви стільки труднощів пережили. Спочатку пандемія, потім війна, яка, на жаль, триває в Україні досі. Але ви  продовжуєте свою важливу справу. Ви доказали, що сильні та незламні, як українці. Тож й надалі все виходить», – наголосив він.

«Коли танки кричать, культура має звучати голосніше. І ми будемо звучати», – підкреслила засновниця «ОКО» Тетяна Станєва й запропонувала хвилиною мовчання вшанувати пам’ять загиблих в результаті російсько-української війни українців.

Також в цей вечір на гостей церемонії відкриття чекали музичні виступи друзів та земляків Тетяни Станєвої з села Криничне – Іванни Дємірової, Дмитра Русанжик та Кирила Дукова, а також столичного фолк-тріо «Пра».

Як і було обіцяно, завершилась церемонія відкриття показом фільму «Поема для маленьких людей» режисера Івана Сауткіна про відвертий та інтимний погляд на найуразливіших, що опинилися на передовій кривавої війни, розв’язаної росією проти України, і на волонтерів евакуаційної команди, які ризикують своїм життям заради порятунку цивільних. Для них «маленьких людей» немає.

«Я намагався показати реалії війни не у форматі стандартної картинки, а передати все, як воно є, без збільшень та зменшень», – поділився після трансляції  режисер, який спеціально прибув в Болград на церемонію відкриття.

Глядачі мали змогу задати автору цієї стрічки, що викликала непрості емоції, запитання.

Нагадаємо, V Міжнародний етнографічний фестиваль «ОКО» пройде не тільки на своїй родині в Болграді – з 8 по 15 вересня, а й в столиці Болгарії – з 8 по 15 листопада.

Впродовж цього тижня на двох майданчиках в Болграді будуть транслювати понад 100 кінострічок українських та закордонних режисерів з 61-ї країни.

Ознайомитися з розкладом програми п’ятої едиції «ОКО» можна за посиланням.

В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО» В Болграді розпочався V Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО»

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x