Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Одещина зазнала катастрофічних руйнувань та жертв серед цивільного населення через обстріли рф: жахлива статистика

0 коментарів 26811 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Одещині станом на 30 червня поточного року задокументовано 306 фактів обстрілів агресором об’єктів цивільної та критичної інфраструктури. Із загальної кількості обстрілів майже третина припала на перше півріччя 2024 року.  Про це під час вчорашньої сесії Одеської обласної ради повідомив керівник Одеської обласної прокуратури Ігор Домущей, передає «Бессарабія INFORM».


За процесуального керівництва органів прокуратури Одещини розслідуються факти загибелі внаслідок обстрілів 116 мешканців регіону та поранення 472 цивільних осіб, серед яких десять загиблих дітей та 41 поранений неповнолітній.

Слід зауважити, що майже половина поранених та загиблих від початку збройної агресії рф постраждали внаслідок ворожих атак саме в першому півріччі поточного року. Зокрема цьогоріч жертвами агресора стало вісім неповнолітніх, ще дванадцять дітей отримали поранення.

Через обстріли зазнало пошкоджень та руйнувань майно понад 13 тисяч мешканців Одещини. Зруйновано та пошкоджено будівлі понад тридцяти пам’яток архітектури та сорока чотирьох баз відпочинку. Знищено складські приміщення 110 приватних підприємств.

Системному нищенню  піддано транспортну та портову інфраструктуру Одеської області. Збройними силами рф здійснено 33 обстріли портів, з яких дев’ять – в 2024 році. Руйнувань зазнали об’єкти в портах міст Одеса, Южне, Чорноморськ, Ізмаїл та Рені.

Ворожі обстріли з використанням ракетного озброєння та дронів вісімнадцять разів здійснювалися по стратегічно важливим магістральним електричним підстанціям Одеської області.

Масштабними є негативні наслідки для довкілля. За підрахунками екологів, загальна сума збитків, спричинених природі внаслідок збройної агресії рф, складає понад 44 мільярди гривень.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x