Дякуємо, що читаєте нас українською💪

На Одещині зростає рівень іноземних інвестицій

0 коментарів 11043 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Довіра інвесторів до Одеської області повертається – таку новину озвучив вчора очільник Одеської ОДА Олег Кіпер. За його твердженням,  Одеський регіон знову привертає увагу іноземних інвесторів, що підтверджується значним збільшенням обсягів прямих іноземних інвестицій. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на керівника області.


За статистичними даними у першому кварталі 2024 року загальний обсяг прямих іноземних інвестицій (ПІІ) зріс на 21%, досягнувши 1,730.2 млн доларів США. Це на 299,7 млн доларів більше, ніж у кінці 2023 року, і перевищує довоєнний рівень інвестицій станом на кінець 2021 року.

Ці показники свідчать про відновлення довіри іноземних інвесторів до економічної стабільності та перспектив розвитку Одещини, демонструють їхню готовність вкладати кошти у розвиток місцевого бізнесу та інфраструктури“, – наголосив Кіпер.

Основними галузями, що приваблюють інвесторів, залишаються транспорт, інформаційні технології та промисловість. Завдяки таким позитивним змінам, Одеська область піднялася на п’яте місце за обсягом ПІІ серед регіонів України, а також стала абсолютним лідером за темпами росту інвестицій (21%).

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x